39,46 € – 49,95 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een duidelijke eis van het moderne leven is dat we slagen, succesvol zijn en er het allerbeste van maken. We hangen aan de lippen van hedendaagse verhalenvertellers die praten over het overwinnen van grote obstakels, het eindeloze proberen en het uiteindelijke slagen. Veelal gaan de verhalen over belangrijke economische onderwerpen. Onze maatschappij velt al snel een meedogenloos oordeel over diegenen die het niet redden, en trakteert ze op één duidelijke titel, ‘losers’.

Nochtans, de grootste waarschijnlijkheid in het leven is dat we allemaal zullen falen, op de een of andere manier, en zeker in ons professionele leven (de focus van deze klas ligt voornamelijk op falen in relatie tot werk).

Opmerkelijk is het dat onze maatschappij zowat alles weet over wat er nodig is om succesvol te zijn, maar roekeloos weinig aandacht schenkt aan iets wat veel noodzakelijker en vooral ook veel waarschijnlijker is; hoe gaan we op een waardige, intelligente, begripvolle manier om met falen?

In Succesvol Falen

duiken we in filosofie, psychologie, kunst en religie, maar maken we ook gebruik van onze gedeelde achtergrond en emotie, en denken we na over:

  • Onze ouders: wat hadden zij graag voor ons gewild en hoe bang zijn we om hen teleur te stellen?
  • Wat is de kern van faalangst? Vooral als we het hebben over het verlies van status en waardigheid.
  • Wat het betekent om ‘beter te falen’ en hoe we onze beperkingen kunnen leren accepteren zonder verbitterd te raken.
  • De echte succescijfers, en waarom we zo goed zijn om deze te negeren of zelfs te ontkennen.
  • De invloed van de media op ons begrip van falen en succes.

Deze klas verschaft je de broodnodige kennis en vaardigheden, zodat jij kunt falen op geheel eigen manier, op zich al een groot succes. We verlaten de klas met een volwassen begrip van wat ons nu eenmaal te wachten staat, en met de troostende gedachte dat imperfectie en de keerzijde van geluk nu eenmaal ieders deel zal zin. Geen enkel leven is vrij van falen, dus is het goed om ons te realiseren dat ‘beter falen’ een kunst op zich is, en misschien wel één van de belangrijkste die we ons eigen kunnen maken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen