Matchmaking event Miniproeftuinen

Matchmaking event Miniproeftuinen

van Comon

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

De Krook

1 Miriam Makebaplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Tijdens dit event willen we alle mensen samenbrengen die werken rond verstaanbare zorg in Gent en interesse hebben in de Miniproeftuinen.

Over dit evenement

Tijdens dit Matchmaking event willen we alle mensen samenbrengen die werken rond verstaanbare gezondheidszorg in Gent en interesse hebben om in te stappen in een Miniproeftuin van Comon.

Wat mag je verwachten?

 • Je leert mensen kennen die ook werken rond verstaanbare zorg, rond technologische oplossingen voor de zorg, etc. in en rond Gent. 
 • Je kan de eerste contacten leggen om een team samen te stellen voor het indienen van een dossier voor de oproep van de Miniproeftuinen van Comon. Dit is uiteraard vrijblijvend.

Wat mag je verwachten van een Miniproeftuin? 

 • We helpen jou op een interdisciplinaire manier samenwerken aan innovatieve oplossingen.
 • Je leert nieuwe invalshoeken kennen op relevante gezondheidsproblematieken.
 • We reiken jou de handvaten aan om wilde ideeën om te zetten in werkbare plannen, in samenwerking met experts.
 • We stellen jou en jouw team budget ter beschikking om een eerste versie van een innovatieve oplossing te laten ontwikkelen.

Voor wie

 • Mensen die werken rond verstaanbare zorg in en rond Gent; of
 • Mensen die werken rond technologische oplossingen voor de zorg van morgen; of
 • Studenten die betrokken waren bij het traject van Comon over verstaanbare zorg, of andere studenten; of
 • Mensen die op een andere manier betrokken (willen) zijn op de uitdaging van verstaanbare zorg in Gent.

Kijk je graag over het muurtje van je eigen organisatie, wil je leren van anderen, heb je een voorliefde voor ongebruikelijke samenwerkingen en wil je experimenteren om de zorg nog beter verstaanbaar te maken voor alle Gentenaars? Dan ben je van harte welkom op dit event!

Praktisch

 • Onthaal met broodjes om 17u30. Start om 18u. Einde voorzien om 20u.
 • Gaat door in De Krook.
 • Inschrijven is nodig. Inschrijvingslink vind je onderaan deze pagina.

Wat is een Miniproeftuin?

In de vorige fase van Comon werden heel wat innovatieve oplossingen om de gezondheidszorg beter verstaanbaar te maken, omgezet in een prototype. Prototypes zijn geniale ideeën in een eerste ontwerp. Ze werken nog niet echt. Het zijn knutselversies, zeg maar. Tijdens een Miniproeftuin van Comon gaat een divers team aan de slag om één prototype verder vorm te geven, uit te testen en te implementeren. Met ondersteuning en budget van Comon. Want hoe diverser het team, hoe rijker de oplossing.

Momenteel lopen twee Miniproeftuinen van Comon over verstaanbare zorg: Dolox en Ringli. Comon voorziet nog drie extra Miniproeftuinen, waarvoor dit Matchmaking event. Meer info over de Miniproeftuinen vind je hier.

WIE IS COMON?

Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaars.

Hoe kan je deelnemen?

Door je in te schrijven via de groene knop 'Registreer' rechts bovenaan. Het event is gratis.

Kan je niet aanwezig zijn op dit Matchmaking event, maar heb je toch interesse in de Miniproeftuinen en zoek je nog partners om samen een team te vormen? Laat het weten via hallo@comon.gent en we brengen je in contact met eventuele partners.

Wens je op de hoogte te blijven van nieuws van Comon over de verstaanbaarheid van de zorg in Gent? Klik hier om je in te schrijven op onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met onze privacy policy

Afbeelding van Matchmaking event Miniproeftuinen

Delen met vrienden