Gratis

Matchmaking event: Bouw mee aan een verstaanbare zorg voor alle Gentenaars

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Krook

1 Miriam Makebaplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Welke oplossingen bestaan er al, om de zorg verstaanbaarder te maken voor iedereen in Gent? Wat werkt, wat niet? Kom het ons vertellen!

Over dit evenement

Tijdens dit Matchmaking event van Comon willen we alle mensen samenbrengen die werken rond verstaanbare gezondheidszorg in Gent. Welke oplossingen bestaan er al? Wat werkt, wat niet? Welke projecten lopen er reeds? Welke organisaties of onderzoekers zijn hier al mee bezig? Hoe komt het dat de uitdaging nog steeds een uitdaging is en geen oplossing?

In kleine groepjes wisselen we van ideeën en koppelen we verschillende inzichten aan elkaar. Want alleen spring je ver, samen spring je hoger. Dat doen we in stijl: op een bootje varen en een glas heffen. Op onze gezondheid!

VOOR WIE

  • Je werkt rond ‘verstaanbaarheid van de zorg’ of je hebt interesse in dit thema
  • Je kijkt graag over het muurtje van je eigen organisatie en wil leren van anderen
  • Je wil je inzichten over verstaanbare zorg in een diverse stad als Gent graag met ons delen

Dan ben jij van harte welkom op dit Matchmaking event van Comon.

PROGRAMMA

Wees welkom! (14u onthaal - 14u30 start)

We frissen even je geheugen op. Comon, wat is dat nu ook weer precies? En waarover gaat de uitdaging precies?

Deel 2. Babbelboten (15u00 – 17u15)

We nodigen je uit op een bootje. In kleine groepjes en al kabbelend over de Schelde wisselen we van gedachten. Met de wind in de zeilen en dobberend op elkaars ideeën. Welke oplossingen bestaan er al, met technologie als deel van de oplossing? Wat werkt? Wat werkt er niet? Waar zou technologie nog meer kunnen betekenen? Laat je gedachten alle kanten uitwaaien.

Deel 3. Receptie (17u30 – 20u)

Met een hoofd vol ideeën zetten we terug voet aan land. Van varen krijg je honger en dorst. En dus heffen we het glas op de échte start van Comon. We klinken op de uitkomst maar evengoed op de reis samen.

UITDAGING: Verstaanbare zorg voor iedereen

Verstaan mijn dokter en ik elkaar juist, als ik iets vertel over mijn zwangerschap? Ben ik de enige die eigenlijk geen snars begrijpt van mijn ontslagbrief in het ziekenhuis? En hoe krijg ik uitgelegd wat er precies verkeerd voelt aan die verzwikte enkel, als mijn Nederlands niet zo goed is? Miscommunicatie tussen arts en patiënt, omdat die andere woorden gebruikt, ligt aan de basis van veel gezondheidsproblemen: van het uitstellen van een doktersbezoek tot het niet nemen van medicatie, niet uitvoeren van kine oefeningen, niet weten bij welke zorgverlener je moet zijn voor wat, enz. Verstaanbaarheid is ook ingebed in verschillende contexten en culturen van mensen. Bijvoorbeeld bepaalde zaken/ziektes zijn taboe in sommige culturen. Of het woord ‘migraine’, dat wordt in elke cultuur anders uitgelegd.

Hoe maken we de gezondheidszorg verstaanbaar voor iedereen in onze superdiverse stad? Met deze uitdaging gaat Comon het komende jaar verder, om oplossingen te bedenken en te experimenteren, met technologie als deel van de oplossing.

WIE IS COMON?

Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaars.

Hoe kan je deelnemen?

Door je in te schrijven via de groene knop 'Registreer' rechts bovenaan. Het event is gratis.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met onze privacy policy


		Afbeelding van Matchmaking event: Bouw mee aan een verstaanbare zorg voor alle Gentenaars
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Krook

1 Miriam Makebaplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Comon

Organisator van Matchmaking event: Bouw mee aan een verstaanbare zorg voor alle Gentenaars

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen