95,59 €

Masterclass: Overdracht van ondernemingen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Boury

Rumbeeksesteenweg 300

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Breakfast and Learn: Masterclass: Overdracht van ondernemingen

Over dit evenement

Wat: In een toprestaurant leren over de overdracht van een onderneming

Voor wie: Ondernemers die van plan zijn om een bedrijf over te nemen of hun bedrijf over te laten. Accountants

Inhoud seminarie:

U staat er misschien niet meteen bij stil, maar de overdracht van een onderneming is niet alleen een economisch proces, er komen ook veel juridische zaken bij kijken.

Als koper wilt u maximale zekerheid over wat u precies koopt. U wilt ingedekt zijn tegen wat misschien niet meteen zichtbaar is en wat de verkoper mogelijk bewust voor u verborgen houdt. U wilt geen zaak overnemen om naderhand te moeten vaststellen dat bepaalde vergunningen ontbreken of niet verlengd kunnen worden, dat de bodem verontreinigd is of dat de intellectuele eigendomsrechten niet op naam staan van de onderneming. Als verkoper wilt u daarentegen zo weinig mogelijk losse eindjes, bij voorkeur geen garanties om te geven en zo snel mogelijk betaling van de overnameprijs. Een gedegen onderzoek op voorhand (de zogenaamde due diligence), ook op juridisch vlak, en goeie contractuele afspraken zijn met andere woorden essentieel.

Vaak is het juristenwerk trouwens al (veel) vroeger aan de orde. Denken we maar aan een confidentialiteits-overeenkomst met een potentiële koper, die in het kader van de due diligence immers kennis zal nemen van de diepste geheimen van de onderneming, of een letter of intent waarbij partijen zich er reeds toe engageren om na verder onderzoek en mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, tot een definitieve overeenkomst te komen. Het kan ook zijn dat een onderneming eigendom is van meerdere aandeelhouders en dat eerst onderling tussen hen bepaalde afspraken moeten worden gemaakt, of dat afspraken vastgelegd in een aandeelhoudersovereenkomst moeten worden gevolgd.

Met deze masterclass hebben we de bedoeling om u op een gestructureerde maar tegelijk ook praktische wijze wegwijs te maken in zowel de precontractuele en contractuele fase, als de mogelijke postcontractuele fase van een overdracht. De klemtoon ligt op overdrachten buiten de familiale context, een overdracht aan derden dus.

Deze Masterclass is inclusief een lekker ontbijt in TOP restaurant Boury te Roeselare.

Over Bright

Bright heeft de voorbije jaren in deze materie een ruime ervaring opgebouwd. In 2017 werkten we bijvoorbeeld nog mee aan de nationaal uitgegeven M&A Survey, een overzicht en analyse van meer dan 300 transacties tussen 2012 en 2016, en vorig jaar hebben we opnieuw een vijftiental transacties tot een goed einde weten te brengen. Via ons departement vermogensplanning hebben we daarnaast ook nog enkele familiale overdrachten tot een goed einde weten te brengen. Daar begint het juristenwerk mogelijk zelfs nog vroeger, precies omdat de overdracht daar veelal moet kaderen in een planning van het volledige vermogen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Boury

Rumbeeksesteenweg 300

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen