€165

Masterclass 'Jouw plek van betekenis. Ervaar de wijsheid van de kudde'

Actions and Detail Panel

€165

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Equoia

4 Kampagnestraat

2490 Balen

Belgium

View Map

Refund policy

Refund policy

No Refunds

Event description
Benieuwd hoe helder jouw ‘plek van betekenis is’, voor jezelf en voor anderen? De paarden laten het jou ervaren!

About this event

Equicoaching Masterclass

'Jouw plek van betekenis. Ervaar de wijsheid van de kudde'

Als coach ondersteunen, begeleiden en coachen we onze cliënten om er werkelijk te gaan staan. Als leider zorg je ervoor dat elk teamlid op de juiste plek staat. Maar hoe verhoud jij je zelf als coach en/of leider tot dit thema? Wat gaat je van nature goed af en waar zit bij jou de stretch? Hoe gedraag jij je in een kudde?

Op zaterdag 27 november nemen Wendy Van den Bulck en Christina Lemahieu ons mee in de paddock. Wendy doet ons eerst het ABC van leiderschap bij paarden uit de doeken, waarna je zelf aan de hand van enkele praktische oefeningen het belang van je plek innemen zal ervaren.

Als leider van betekenis zijn

Leiderschap in de kudde is geen top-down gebeuren, het gaat ook niet om posities die ingenomen worden, noch om anderen te dwingen te gehoorzamen. Leiderschap in de kudde is dynamisch, gebaseerd op kwaliteiten die van belang zijn voor het overleven van de kudde (snel gevaar opmerken, goed kunnen verdedigen, goed zijn in het vinden van water,…). De paarden die de kwaliteiten hebben die in een bepaalde situatie voor de kudde nodig zijn, nemen in die situatie het initiatief. Of en in welke mate op dat initiatief wordt ingegaan, wordt bepaald door:

• hoe helder degene die het initiatief communiceert zijn/haar plek neemt

• hoe helder de boodschap wordt gebracht

• de beslissing van elk individu om al dan niet op dat initiatief in te gaan

Wat kan dit betekenen voor leiderschap bij mensen? Leiderschap gaat over initiatief nemen en daadwerkelijk keuzes maken vanuit wat klopt voor het geheel:

• Neem initiatief vanuit jouw kwaliteiten, en neem daarbij helder jouw plek in (“Dit is mijn boodschap en ja, ik meen ze écht”).

• Ga al dan niet op initiatieven in vanuit een daadwerkelijke keuze, zodat je met het maken van die keuze ook weer een duidelijke plek inneemt. Blijf niet eindeloos rondjes rijden op de figuurlijke rotonde van besluiteloosheid: ja is ja, nee is nee.

• Check of jouw boodschap is overgekomen zoals jij ze bedoelde, en check of je de boodschap van de ander hebt begrepen zoals ze is bedoeld.

Benieuwd hoe helder jouw ‘plek van betekenis is’, voor jezelf en voor anderen? Wendy en haar paarden laten het jou ervaren aan de hand van eenvoudige oefeningen.

Jouw plek in een systeem

Christina neemt je dan in het (h)erkennen van jouw plek in je systeem. Een systeem is een gemeenschap waartoe je behoort zoals je gezin, je werk, je hobbyclub, … Een systeem heeft een eigen dynamiek om te kunnen bestaan en te overleven. Dan kan het gebeuren dat je onbewust in dienst wordt genomen van het systeem en op een voor jou vreemde plek staat. Om je bewust te maken van je plek komen de paarden erbij. Voor hen telt enkel het streven naar harmonie met ieder op zijn juiste plek, telkens opnieuw in elke nieuwe situatie hier en nu. Ze stemmen continu op de anderen af. En dat doen ze ook met mensen. Wat je ook van jezelf meeneemt in je contact met het paard, het zal altijd op elk moment opnieuw subtiel of expliciet op jouw zijn reageren, op je dualiteit, op je duidelijkheid en consequentie, op de druk die aanwezig is. Paarden brengen ons in een split second naar onze essentie. Sneller dan wij zelf kunnen beseffen.

In oefeningen in de paddock tussen de paarden geven Christina en Wendy je terug wat de paarden laten zien. Van daaruit kan je de beweging maken -of niet- naar jouw plek van betekenis.

Praktisch : 

Domein Equoia is gelegen in Balen (bij Mol). Er zijn elf paarden en er is de nodige infrastructuur om in alle weersomstandigheden coachings (voor individuen & voor teams) en workshops te laten plaatsvinden.

Tickets aan € 195 - Early Bird aan € 165 t.e.m. 11/11 - Inclusief lunch, koffie, thee,...

De deuren van Equoia gaan open om 9u30. Het programma loopt van 10 tot 16u30, met een half uur uitlooptijd...

- Mee te brengen: stevige, gesloten schoenen. Neem ook een paar extra schoenen of pantoffels mee om binnen te dragen.

- Bij regen, wind en extreme temperaturen werken we in de binnen piste. Zorg wel voor kledij die aangepast is aan de weersomstandigheden: ook in een binnen piste kan het koud zijn .

- Veiligheid staat centraal. Het werken met dieren houdt steeds enig risico in, met de inschrijving voor deze activiteit onderken je dat je je daar bewust van bent.

Over de trainers: 

Wendy Van den Bulck aan het woord:

Als Germaniste vertaalde ik mijn passie voor communicatie en het werken met de dynamiek van interpersoonlijke relaties gedurende 14 jaar als leerkracht Nederlands, Engels en Duits. Daarnaast zijn paarden al van kindsbeen af een passie geweest. Deze passie bleef een hobby tot in 2003. In dat jaar begon ik me te verdiepen in natuurlijk paardengedrag en in wat wij als mensen kunnen leren van hun communicatie en structuren. Toen ik een aantal jaren later kennis maakte met het Oplossingsgerichte gedachtengoed, paste de puzzel perfect in elkaar.

In 2010 richtte ik mijn organisatie Equoia (www.equoia.org) op en nu werk ik als oplossingsgerichte coach / consultant rond het effect van ladingloze communicatie en veerkrachtig leiderschap. Mijn inspiratie komt vanuit natuurlijk paardengedrag: paarden nodigen je continu uit om heldere boodschappen te geven en te krijgen, en daar ongecompliceerd en verbindend rond in interactie te gaan.

In 2019 publiceerde ik mijn eerste boek: “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” (ook verkrijgbaar in het Engels: “Connective Clarity. When Horses Invite You to Take up Authentic, Solution Focused Leadership”). Het is een praktisch boek dat jou leert hoe inzichten vanuit natuurlijk paardengedrag samen met een Oplossingsgerichte mindset & aanpak jou (nog) veerkrachtiger kunnen maken.

Meer info via: www.equoia.org en https://www.linkedin.com/in/vandenbulckwendy/

Christina Lemahieu aan het woord:

Na me ruim 20 jaar verdiept te hebben in merkidentiteit, in marketingcommunicatie, merkte ik een shift in mijn interesse van merken naar mensen. Hoe we onze talenten, onze persoonlijkheid en waarden kunnen inzetten om onze doelen en dromen ten volle te realiseren, boeit me mateloos. Ondertussen coach ik ruim 11 jaar medewerkers, teams en leidinggevenden doorheen een confronterende en eerlijke, leerrijke ontdekkingsreis naar hun identiteit, visie, doelen en dromen. En liefst doe ik dat met de paarden die ons uit onze comfortzone halen, ons pijlsnel naar onze kern brengen, en voor een sterke, blijvende impact zorgen.

Ik volgde onder meer Equicoaching (individueel en teamcoaching), Non-Violent Communication bij Ai-opener, Bloom - identiteitscoaching bij het Training & Coaching Square, Systemisch coachen met paarden bij Wind, Ruud Knaapen (NL).

Wat kan je verwachten?

Ik werk ervaringsgericht / Hoofd, Hart en Buik zijn gelijkwaardig in het proces / Lef en energie zijn de ingrediënten/ Reflectie, non-verbale ervaring en natuur wisselen elkaar af / Het paard is mijn co-coach en sleutel tot een directe, intense ervaring naar je essentie / ...

Meer info: https://www.linkedin.com/in/christinalemahieu/


		Masterclass 'Jouw plek van betekenis. Ervaar de wijsheid van de kudde' image

		Masterclass 'Jouw plek van betekenis. Ervaar de wijsheid van de kudde' image

		Masterclass 'Jouw plek van betekenis. Ervaar de wijsheid van de kudde' image
Share with friends

Date and time

Location

Equoia

4 Kampagnestraat

2490 Balen

Belgium

View Map

Refund policy

No Refunds

{ _('Organizer Image')}

Organizer Coach Café Leuven - Anne-Marie Walgering - de Walle & Peter Plusquin

Organizer of Masterclass 'Jouw plek van betekenis. Ervaar de wijsheid van de kudde'

Coach Café Leuven is an open platform for everyone (coaches, trainers, personal development 'addicts', HRM, managers..) interested in personal growth, coaching, team & organizational and/or spiritual development. We offer a broad spectrum of workshops and talks to inspire you. 

The ideal meeting place to get to know like-minded people.

The Coach Café Leuven is an initiative of Anne-Marie Walgering - de Walle and Peter Plusquin. 

Save This Event

Event Saved