Masterclass: Behouden van vrijwilligers via een sterk waarderingsbeleid

Actions Panel

Masterclass: Behouden van vrijwilligers via een sterk waarderingsbeleid

Wat? Een toegankelijke workshop voor vrijwilligerscoördinatoren om een sterk waarderingsbeleid uit te werken, uit te rollen en te evalueren.

When and where

Date and time

Location

Beacon Sint-pietersvliet 7 2000 Antwerpen Belgium

Map and directions

How to get there

Refund Policy

No Refunds

About this event

Wat? Een toegankelijke workshop voor vrijwilligerscoördinatoren en organisaties die met vrijwilligers werken, over hoe vrijwilligers te behouden via de uitwerking & uitrol van een sterk waarderingsbeleid. Elke vrijwilliger die je kan behouden, moet je niet meer werven! Alle vrijwilligers waar je een ambassadeur van kan maken, brengen extra vrijwilligers aan. Waardering als sleutel tot een succesvol vrijwilligersbeleid.

Tijdens deze workshop leer je:

  1. Meer dan 50 praktijkvoorbeelden en mogelijkheden aan om in te zetten ter waardering
  2. Theoretische én praktische inzichten in de beste selectie van waarderingselementen door middel van de waarderingscanvas en brainstorm technieken voor draagvlak binnen je organisatie
  3. Ontwerpen van een verantwoorde visietekst, waarderingsplan én begroting op maat van je organisatie om aan je beleidskader af te toetsen en de kans te vergroten om intern goedkeuring te verkrijgen
  4. Opzetten en uitrollen van een kant en klaar vrijwilligerswaarderingsplan
  5. Hoe de impact van je waarderingsplan te meten, op te volgen en bij te sturen
  6. De toolbox met templates voor waarderen optimaal te gebruiken: van opvolging, bekrachtiging, eigenaarschap tot attentievol versterken.

Lesgever: Lies Pelsmakers (Give a Day)

Maximum deelnemers: 20 (minimum 10)