6,26 € – 11,47 €

Little Jimmy - Blues Rebel - Album voorstelling

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

The Original Belgian Blues Tiger stelt nieuw album voor

In 2019 wordt hij 75, viert hij zijn 60 jarige bestaan als muzikant en brengt hij zijn nieuwe album ‘Blues Rebel’ uit. You got to know this guy! Bluescoryfee Roland Van Campenhout was begin jaren 60 eerst getuige van een optreden van Little Jimmy vooraleer hij zelf muziek begon te maken. Little Jimmy om die reden omschrijven als The Godfather Of Belpop doet de man allerminst oneer aan. Het klopt ook wel aangezien Little Jimmy een pionier pur sang is. Als één van de eerste Vlamingen leerde hij overzeese muziek kennen. In ’58 kocht hij een elektrische gitaar en anno ’66 speelde hij in Schaarbeek in het voorprogramma van The Rolling Stones.

Ondanks de boeiende voorgeschiedenis mag Little Jimmy op zijn 75ste toch nog gezien worden als een ware ontdekking. De bluesman geniet tot dusver een eerder obscure reputatie, wars van trends en commerciële belangen. In die zin voelt ‘Blues Rebel’ aan als een fris, hedendaags debuut.

Muziek is voor Little Jimmy een way of life waarbij bezieling centraal staat. De pasteibakkerszoon uit Ledeberg die nu al jaren in Brussel woont, heeft eerder een rebels karakter en voert al decennia een muzikale koers op zijn geheel eigen wijze. Voeg daar ’s mans kleine gestalte en flamboyante uitstraling bij en er ontstaat een bepaalde onvoorspelbare gekheid die inspireert.

Dat vond ook Tiny Legs Tim en hij spoorde Little Jimmy aan om een nieuw album op te nemen. “Jimmy is één van de weinige blanke bluesmannen die qua sound en sfeer dicht in de buurt komt van de oerblues van R.L. Burnside en John Lee Hooker, aldus Tim. “Iemand als Jimmy kan en mag je niet te veel coachen maar als ‘producer’ van dienst wou ik hem in de Yellow Tape Studio, waar de plaat is opgenomen, vooral de best mogelijke omstandigheden aanbieden om hem zijn geloofwaardige zelve te laten zijn.”

Het resultaat is een authentieke garagebluesplaat met een aangename crappy sound. Volledig analoog op tape opgenomen én gemixt. 11 tracks: 8 songs van Little Jimmy zelf, een cover van Leroy Carr (‘Blues Before Sunrise’) en twee traditionals (‘Baby Please Don’t Go’, ‘Were You There’). Verder weinig franjes behalve enkele spaarzame arrangementen die voor extra sfeer zorgen (tuba, sax, viool, Afrikaanse drums)

Little Jimmy gaat na de release van ‘Blues Rebel’ (15 maart ’19) live de hort op in duo met drummer Frederik Van den Berghe (die tevens te horen is op het album) en houdt ook halt in de Missy Sippy. Komt dat zien en ontdek Little Jimmy zijn nieuwe album ‘Blues Rebel’. You got to know this guy!

⌘Tickets⌘

Koop je ticket aan de toog of via www.missy-sippy.be
Een ticket kost 10 euro in voorverkoop (12 euro de avond zelf) en studenten (-26) genieten een een korting van -50% (op vertoon van studentenkaart).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen