50 €

Leiderschap in onderwijs: een Edunext InTeam avond met Koen Marichal

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hogeschool PXL - Education- Vilderstraat 5, Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een avond voor schooldirecteurs over leiderschap

Als schooldirecteur ben je verantwoordelijk, kijkt iedereen naar jou als eindverantwoordelijke en wordt verwacht dat je de dingen onder controle hebt, beslissingen neemt, conflicten beslecht, prioriteiten stelt. Leiderschap van verandering daartegen is het werk van velen, is een kwestie van inspireren, loslaten van controle, geven van vrijheid en vertrouwen. Het ene vraagt kennis, ervaring, expertise. Het andere openheid, nieuwsgierigheid, omkunnen met niet-weten.

Boekvoorstelling

Koen Marichal stelt deze avond samen met Dr. Griet Peeraer zijn boek Naar gedeeld leiderschap voor. Ze delen inzichten uit onderzoek en studies.

Helemaal passend bij de leiderschapsvisie van Marichal & Peeraer zal de avond een cocktail zijn van persoonlijke reflectie, uitwisseling en beproefde modellen en inzichten om de reflectie en uitwisseling voldoende kader en diepgang te geven. Leiderschap is boven alles meer een proces van doelgerichte samenwerking dan een one way show. We nodigen de deelnemers dan ook uit om op voorhand een vragenlijst in te vullen als werkmateriaal tijdens de avond zelf. Zo kunnen de volgende vragen aan bod komen en hun antwoord vinden: wie-ben-ik als schoolleider, wat betekent leiderschap delen voor mij en wat is het potentieel ervan voor mijn school, hoe kan ik een leerkrachtenteam doen vliegen en vooral ook in de hand houden?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreren ze gedeeld leiderschap en bespreken ze met de deelnemers de relevantie ervan voor jouw eigen schoolpraktijk.

Over Koen Marichal

Koen Marichal draagt als docent, onderzoeker, auteur, spreker en adviseur bij tot een eigentijdse invulling en ontwikkeling van leiderschap in organisaties en samenleving. Koen is co-auteur van de referentiewerken De leider in de spiegel (2013) en De kleren van de leider (2017). Recent verscheen Naar gedeeld leiderschap, het resultaat van vier jaar onderzoek over de overgang van oud naar nieuw leidinggeven. Koen is verbonden aan Antwerp Management School, is gastdocent bij onder meer TiasNimbas en SIOO, en is mede-oprichter van Stalla ter ondersteuning van schoolleiderschap in transitie.

Praktisch

Datum: Donderdag 12 december 2019 @ Hasselt

Tijdstip: 19u00 - 22u00 (Parking nabij PXL beschikbaar)

Locatie: PXL Hogeschool, Education, Vilderstraat 5 -1eV- te Hasselt

Prijs: 50 euro (incl. een exemplaar van het boek ter waarde van 30 euro en dranken)

Plaatsen zijn beperkt tot 40 personen.

De lezing gaat door in een krachtige innovatieve leeromgeving bij PXL

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hogeschool PXL - Education- Vilderstraat 5, Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen