17,96 € – 21,06 €

Lee Ranaldo & Raül Refree

ALLE LEEFTIJDEN

Evenementdetails

Artiesten
Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Concertgebouw Brugge - Kamermuziekzaal

Het Zand 34

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Sonic Youth's soundwizard presents 'Names of North End Women'.

Over dit evenement

In zijn opmerkelijke carrière waarin hij afwisselend de rol van songschrijver, zanger, gitarist, noisemaker, dichter, visueel kunstenaar en producer op zich nam, had Lee Ranaldo meerdere compagnons de route. Er is Sonic Youth – natuurlijk. Maar ook zijn partner en multimediakunstenaar Leah Senior, componist Alan Licht, regisseur Jim Jarmush en vele anderen werkten op een bepaald moment samen met Ranaldo en bepaalden mee de richting van zijn werk.

Op tour met zijn band The Dust kwam Ranaldo in contact met de Spaanse gitarist en producer Raül Refree, ook bekend van zijn werk met o.a. Richard Youngs, Mala Rodríguez en de iconoclastische flamencoster Rosalía. Uit de vriendschap groeide een eerste samenwerking op ‘Electric Trim’ in 2017.

'Names of North end Women' (Mute, 2020) – het eerste album van Lee Ranaldo en Raül Refree als duo, werd in de studio opgebouwd door de twee meestergitaristen die zich dit maal lieten leiden door het werk van hedendaagse componisten als Ryuchi Sakamoto, Arthur Russel en Steve Reich. Voor Ranaldo is het een enorme stap in een nieuwe richting, met als resultaat nummers die zijn opgebouwd uit samples, marimba en vibrafoon en analoge geluiden uit zijn getweakte Studer cassettespeler. Een nieuw hoofdstuk van een legendarisch artiest die zichzelf met succes blijft heruitvinden: Lee is free!"

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Concertgebouw Brugge - Kamermuziekzaal

Het Zand 34

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen