7 €

Keuze van de Artiest, Acapulco Nights kiest "Midnight Express"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Filmhuis Klappei

klappeistraat 2

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Tweede event in de reeks "Keuze van de Artiest" in Filmhuis Klappei. We nodigen Italo Disco Helden Acapulco Nights uit voor een Dj set.

Over dit evenement

Acapulco Nights presenteert Midnight Express

Acapulco Nights zijn geen concept, want aan dat woord hebben ze een hekel. Noch zijn ze underground of diepgaand, want zulke trendy termen vinden ze toch maar betekenisloos. Wat zijn ze dan wel? Twee grumpy old men die het ‘80s style doen met disco, italo, Hi-NRG, synthpop, cold wave, chicago house etc. Wanneer zij de plaatjes draaien is het gegarandeerd feest, en er is geen betere manier om te bekomen van een intense filmervaring dan de benen los te gooien op de dansvloer!

"Midnight Express" vertelt het verhaal van een jonge Amerikaan die in Istanbul wordt opgepakt voor het smokkelen van hasj. Wat volgt is een bikkelharde weergave van zijn ervaringen in de Turkse gevangenis waar hij – veel langer dan verwacht – wordt vastgehouden. De spanning die wordt opgebouwd en de terreur die wordt weergegeven in Midnight Express is het resultaat van een samenwerking tussen enkele merkwaardige talenten. Oliver Stone schreef het ijzersterke, Oscar-winnende script, dat verfilmd werd door een jonge Alan Parker, die toen nog maar voor de tweede keer in de regiestoel zat. Legendarische acteur John Hurt zette een bijzonder sterke bijrol neer, maar de meest iconische en memorabele bijdrage is allicht de pulserende score van Giorgio Moroder. Op verzoek van regisseur Parker schreef hij voor Midnight Express een nummer in de stijl van Donna Summers ‘I Feel Love’. Het resultaat werd ‘Chase’, een prachtig staaltje italo waarmee de “father of disco” weer een grote hit scoorde. Voor de hele soundtrack won hij – zeer terecht – ook een Oscar.

Regie: Alan Parker (USA, 1978, 121’)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Filmhuis Klappei

klappeistraat 2

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen