Je lijf is slimmer dan je hoofd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Felix Pakhuis

30 Godefriduskaai

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
JE LIJF IS SLIMMER DAN JE HOOFD Verbeter je leven door naar je lichaam te luisteren

Over dit evenement

FOOD & DRANK inbegrepen in Ticketprijs

DOKTER JURIAAN

Je lichaam is volgens Dokter Juriaan een perfecte thermometer en is eigenlijk veel slimmer dan je hoofd, dat je vaak naar de veiligste, meest zekere keuze stuurt. Een beslissing die daarom niet de meest kloppende of beste is voor jou. Daar waar je met je hoofd geen ‘nee’ meer kunt zeggen, gaat je lichaam het voor jou doen.

De trendsettende arts zal het hebben over hoe extreem belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren en hoe het onderdrukken van gevoelens tot ziekte kan leiden. Wij zijn onze gedachten niet, we hebben gedachten en hoe waar zijn die? Hij schetst ook het belang van authentiek zijn en promoot egoïsme, want hij is van mening dat als wat je doet kloppend is voor jou, je het beste cadeau wordt voor de mensen om je heen en voor de wereld.

Hoeveel mensen om jou heen zijn druk bezig met erkenning te krijgen? Willen kost wat kost de verbinding met de ander behouden en verliezen zo de verbinding met zichzelf en die relatie is net de ALLERbelangrijkste in ons leven.

Als jij helemaal jezelf wil zijn en gezond je leven wil leiden dan moet je bereid zijn om pijn te lijden. De weg naar vrijheid, geluk, ruimte, liefde etc. gaat uitsluitend door de poort van pijn en verdriet, beweert Dokter Juriaan. Verandering komt alleen maar zo tot stand. Dat betekent niet dat je pijn moet lijden maar je moet er wel bereid toe zijn.

Dokter Juriaan’s boek heet ‘Van klacht naar kans’. Een klacht is er vaak om je te doen transformeren. Ziek zijn daagt je uit om jezelf de vraag te stellen: “Er klopt iets niet in mijn leven, wat precies? “Pijn is niet tégen jou, maar is er vóór je”, claimt hij.

Kijk angst in de ogen, omarm pijn… We willen hiervan weg, maar hij pleit ervoor om het net te omarmen en het te doorvoelen in plaats van het weg te drukken. Dat betekent dus dat je beter niet voor de quick fix van de reguliere geneeskunde kiest, maar luistert naar wat je lichaam je te vertellen heeft, ook al moet je dan een donkere, grillige, angstige, pijnlijke periode doorworstelen. Kijk er met nieuwsgierigheid naar, neem je verantwoordelijkheid en je zal verlichting voelen.

Je hoeft niet ziek te zijn of klachten te hebben om naar deze Apple for the Body & Soul-avond te komen. We gaan je figuurlijk voeden met info over hoe je het leven van jezelf en dat van je gezin kan optimaliseren. En Felix Pakhuis gaat ons letterlijk voeden met een heerlijk biologisch meenuutje en een natuurlijk drankje naar keuze.

We gaan de zaal deze keer vanaf 19u al open stellen, dus geen geschuifel meer in de straat. Wie graag vooraan zit kan een duurder ticket aanschaffen. Deze plekken zullen op naam ter beschikking zijn.

_______________________________________________________________________________________________

Over de spreker:

Dokter Juriaan is een klassiek geschoold arts, maar in tegenstelling tot vele andere artsen gaat hij in gesprek met zijn patiënten. Hij stelt de mensen de vraag: wat zou jouw lijf je nu eigenlijk willen komen vertellen? Hij gelooft niet in de quick fix, maar is zeker niet tégen de reguliere geneeskunde. Hij vindt de westerse geneeskunde even waardevol als de holistische en hoopt vurig dat ze complementair kunnen ingezet worden en elkaar zullen versterken. Vanuit machteloosheid worden er vaak uitspraken gedaan die de verbinding tussen de 2 werelden eerder schaden dan goed doen en dat vindt hij bijzonder jammer. “Tenslotte hebben beide vormen van geneeskunde hetzelfde doel” zegt hij: “Mensen beter doen voelen.”

De charismatische dokter Juriaan zal ons tijdens zijn ‘talk’ uitleggen hoe jij invloed kan uitoefenen in jouw leven, hij zal je bovendien handvaten aanreiken en hiermee zal je jezelf geleidelijk aan vrij kunnen maken van banden en overtuigingen waarin je gevangen zit. Wellicht ben je het na het event met ons eens dat dokter Juriaan’ s boek verplichte schoollectuur moeten worden. Hij heeft de gave om zijn boodschappen heel helder over te brengen. Het belooft dus een geweldig inspirerende avond te worden.

PROGRAMMA

Dinsdag 28 april 2020

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

19.00 u.:Welcome - Let's chat and eat & drink

20.00 u.:Talk Dokter Juriaan - deel 1

20.55 u.:BreakDessert & drinks

21.25 u.:Talk Dokter Juriaan - deel 2

22.30 u.:Let's have another drink!

_______________________________________________________________________________________________

Locatie:

Felix PakhuisGodefriduskaai 30

2000 Antwerpen

Taal:

Nederlands

Toegangsprijs:€57 of €65 (50 tickets, plekken vooraan op naam)

Inbegrepen in toegangsprijs:

Bio-menu aangeboden door Felix Pakhuis

1 drankje naar keuze

Let's feed our minds, bodies & souls!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Felix Pakhuis

30 Godefriduskaai

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen