Gratis

Internationale vrouwendag

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping -1) of online

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Conflict is niet nieuw. Vrouwen die op verschillende manieren in verzet gaan ertegen, zijn dat ook niet.

Over dit evenement

Wanneer je leven een speelbal wordt van oorlog, autoritair geweld of andere conflicten, komen mensen op verschillende manieren in verzet. De manieren waarop vrouwen dat doen, zijn vaak onderbelicht. Strijders aan het front zijn vaak mannen, en gaan met de aandacht lopen in de geschiedenisboeken of voorpagina’s van de kranten. We grijpen Internationale Vrouwendag aan, om een kijkje te nemen naar die andere manieren om in verzet te gaan in conflictsituaties. Als stille strijdster van het dagelijks leven. Als luidkeelse activiste op een openbaar plein, met het lichaam als een megafoon. Door winkels en fabrieken te runnen. Door achter gesloten gordijnen onderwijs te blijven organiseren. Door thuis de boel draaiende te houden en je kinderen zo goed en kwaad als het kan een veilig gevoel te geven. Door een blog te schrijven of instastories te delen.

Conflict is niet nieuw. Vrouwen die op verschillende manieren in verzet gaan ertegen, zijn dat ook niet.

Je kan de sessie in ARhus De Munt meevolgen, ofwel online via je computer, laptop, tablet of smartphone.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

i.s.m. Stad Roeselare

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

© Foto via

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1) of online

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van Internationale vrouwendag

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen