14,30 €

Meerdere data

Het Proces Blauwbaard

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Zuiderpershuis

14 Waalsekaai

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De naïeve man. Hij maakt verhalen. Hij vertelt verhalen. Verhalen om te ontkomen aan overweldiging. De overweldiging van wat is. De overweldiging van zijn geboorte. Van zijn moeder. Van het (zelf)bedrog, de littekens. De overweldiging van man zijn. Van wat nog? Wat zoekt hij eigenlijk? Wat zoekt hij bij al die vrouwen?

In ‘Het Proces Blauwbaard’ deconstrueert Jeroen de sprookjesfiguur van Blauwbaard. Het monster wordt een man van vlees en bloed, de lijken worden dozen vol herinneringen en verhalen over ‘zijn’ vrouwen. Een eeuwenoud sprookje wordt een zoektocht van een hedendaagse man naar een manier om om te gaan met zijn emoties, verlangens en schaduwkant.

Het proces Blauwbaard is de eerste monoloog van acteur en theatermaker Jeroen Medaer [1978]. Gesterkt door een opleiding bij Ludo Ghoos [Academie Borgerhout] en gesteund door een residentie bij Fameus, schreef hij zijn Blauwbaard. Gecoacht door theatericonen Stefan Perceval & Peter Gorissen stapt hij nu het podium op.

https://sites.google.com/a/beunhaas.be/jeroenmedaer19/blauwbaard/bb_voorstelling_002.jpg

Deze moedige voorstelling raakt in een essentie, een universele plek waar daders slachtoffers zijn en slachtoffers daders. Hij geeft mannen hun broodnodige stem.
[Bart De Coninck]

In de zomer van 2018 werd de voorstelling geselecteerd voor ‘Theater in de Buurt’ van Fameus & Open Doek. Op basis van het lovende juryrapport en met een bescheiden projectsubsidie is de voorstelling nu afgewerkt voor een groter publiek.Op zaterdag 01/02 is er na de voorstelling een nabespreking in de vorm van een panelgesprek met o.a. Jeroen Medaer en Bart de Coninck [Reconstructive School], begeleid door Hilde De Windt [VRT]. Meer info op www.jeroenmedaer.be of Facebook.

Met steun van Fameus vzw & stad Antwerpen.


Delen met vrienden

Locatie

Het Zuiderpershuis

14 Waalsekaai

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen