€17.50

Het coachen van interpersoonlijke spanningen aan de hand van de Compassion...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Het coachen van interpersoonlijke spanningen aan de hand van de Compassion Technique

In zijn boek “The Compassionate Leader – Hoe Ruimte Creëren voor een Inspirerende Vibe” beschrijft Jan Vermeiren dat het slecht kunnen omgaan met interpersoonlijke spanningen één van de grootste oorzaken is voor het falen van projecten. Volgens cijfers van McKinsey halen 70% van de grote en kleine veranderprojecten hun doelen niet.

Sterker nog, één van de grootste redenen waarom medewerkers (en mensen in het algemeen) niet optimaal presteren of niet gelukkig zijn, is dat ze zich op een of andere manier beperkt voelen door iemand anders.

Dit kan betekenen: zich niet gezien, gehoord of gewaardeerd voelen. Of zichzelf tekortgedaan, gefrustreerd, kwaad of erg geïrriteerd voelen door het gedrag van de andere persoon. Dit kan een collega, baas, medewerker, klant, leveranciers of business partner zijn. Het resultaat is dat ons vermogen om oplossingen te vinden of ons met anderen te verbinden verkleint.

Veel experimenten in bedrijven en organisaties rond zelfsturing, agile en samenwerken vanuit gelijkwaardigheid mislukken net omdat de interpersoonlijke spanningen te hoog oplopen en mensen geen tools hebben om hier op een ‘compassionate’ manier mee om te gaan.

In het Coach Café van 4 maart 2020 deelt Jan met ons zijn belangrijkste inzichten over teamontwikkeling en de rol van Compassionate Leadership. Bovendien zal je leren werken met de ‘Compassion Technique’ welke een antwoord biedt op o.a. volgende vragen:

  • Hoe kan ik iemand (inclusief mezelf) ondersteunen die zich beperkt voelt door iemand anders?

  • Hoe bouw ik daarin genoeg veiligheid in?

  • Hoe zorg ik als leidinggevende of coach ervoor dat ik niet meegesleept word in de verhalen van een ander?

Deze techniek, die door Jan werd ontwikkeld, zorgt ervoor dat je voor je zelf, met een coachee, met een groep medewerkers (of zelfs met familie of vrienden) quasi instant minder beperking en meer ruimte en begrip zal ervaren. Bovendien kan deze techniek snel worden aangeleerd en breed worden toegepast binnen organisaties (je hoeft geen coach te zijn, Jan heeft gezorgd voor een heldere procedure en kaartjes).

Praktisch:
Om 19u gaan de deuren van het Coach Café open, is er tijd om toe te komen, iets te drinken en te connecteren gelijkgestemden. De lezing/workshop zelf loopt van 20 tot 22u. Nadien is de bar open en kan er worden nagepraat tot 23u.

Kom bij voorkeur met de fiets, er is een gratis fietsenstalling in de garage van Living Lei (deze garage is naast de toegangsdeur). Met de trein is het 18' wandelen vanuit Leuven station (of neem je een bus naar het centrum). Als je met de auto komt, kan je parkeren op de publieke betaalparkings in de buurt:

- Sint-Jacobs (7’ wandelen, Minckelersparking (10’ )
- Ladeuze (10’) of Engels Plein (Vaartkom 10’).
Zie dit kaartje vanuit Sint-Jacobs.

Opgelet: omdat we gedoe met geld aan de bar op de avond zelf willen vermijden, zijn vanaf nu de dranken en comsumpties inbegrepen in de prijs. Daarom kost een ticket nu € 17.50 in voorverkoop, € 22.50 de avond zelf.


Over de spreker:

Jan is de oprichter van The Compassionate Leader en heeft zichzelf als missie gesteld om via zijn inzichten en technieken ruimte te creëren voor een inspirerende teamvibe. Hij heeft ook het D.U.E.T. model ontwikkeld met technieken om verschillende soorten spanningen te transformeren.

Je kent Jan misschien van zijn vorig bedrijf Networking Coach waarmee hij de eerste officiële trainingspartner van LinkedIn ter wereld was. Of als auteur van de internationale best sellers “Let’s Connect!” en “How to REALLY use LinkedIn”. Of als een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland (hij heeft voor meer dan 400 organisaties in de wereld gewerkt).

Het boek “The Compassionate Leader – Hoe Ruimte Creëren voor een Inspirerende Vibe” is uitgekomen in september 2019 en kan ter plaatse aangekocht worden aan 24,95 euro. Ook de Compassion Technique kaartjes kunnen aangeschaft worden aan 15 euro.

Deze quote typeert Jan helemaal:

Ik weet ondertussen ook dat we hier zijn om – hoe vreemd dit in sommige organisaties ook mag klinken – liefde te verspreiden op onze unieke manier, ook via onze professionele activiteiten (zowel bij individuen als organisaties). En dat het hierbij belangrijk is, zeker ook als coach, om compassionate (= krachtig en zacht tegelijkertijd) te zijn wanneer liefde bedekt is door andere zaken zoals angst, woede of misverstanden.

Het is vanuit deze insteek dat hij de sessie van het Coach Café zal begeleiden.

Meer info? Zie: https://www.thecompassionateleader.org/nl/

PS: als je je aangesproken voelt (ook als je er niet bij kan zijn), dan heet Jan je welkom in de gratis Compassionate Leaders Community waarvoor je je kan aanmelden viia: https://www.thecompassionateleader.org/community/


Share with friends

Date and Time

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved