Verkoop beëindigd

Hans Mortelmans & Groep - concert Missy Sippy *FREE ENTRANCE*

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hans Mortelmans & Groep, dat is een kussengevecht met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella, gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. Hans Mortelmans & groep, dat zijn zes muzikanten die, in onveranderde bezetting al 13 jaar een hechte groep vormen, 5 platen maakten en een repertoire van 60 originele chansons onderhouden.

Elk concert van deze groep is uniek: tegelijk poëtisch, ontroerend en komisch.

Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van Jan De Smet tot Stoomboot, werd reeds betoverd door dit eigenzinnige ensemble, dat vandaag beter speelt dan ooit.

Toegang: gratis

Op zijn derde album Parima verbreedt Hans Mortelmans zijn muzikale horizon. De gipsyswing van Django Reinhardt blijft zijn basis, de geest van Wannes Van de Velde doordrenkt zijn teksten totaal en nu komen daar accenten uit de Portugese fado, de Kaapverdische morna en de Braziliaanse bossa bij. Zijn teksten zitten bijna perfect wat betreft kleur en ritme. Ze vertellen sfeervolle verhalen, verweven met kritische ideeën over valse modes, politieke en ecologische teloorgang, laakbaar winstbejag en de eigentijdse hang naar roem. De protestzanger balanceert met de portretschilder, die in een viertal songs menselijke types in weemoedige kleuren vastlegt. Het album boeit moeiteloos, maar nu moet Mortelmans nog meer uit de schaduw van zijn grote voorbeelden treden en zijn eigen licht laten schijnen. (De Standaard)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen