Gratis

Guitar Sound Shaping met Tom Barbier – Outside the Daisy Chain

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

KEYMUSIC Antwerpen

88 Frankrijklei

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wat is de beste volgorde voor effectpedalen op een pedalboard? Op die vraag bestaat er eigenlijk geen eenduidig antwoord. Alles hangt af van welke effecten je gebruikt en welk resultaat je wil bereiken. Wat we wel kunnen doen, is raad vragen aan een professionele gitarist zoals Tom Barbier. Tom verdiende zijn strepen bij o.a. Zornik, Headphone, Lemon, Tout Va Bien en Manoeuvres, maar hij is ook een sessiemuzikant, omwille van zijn omvangrijke kennis wanneer het gaat over functioneel gebruik van gitaareffecten. Wellicht kan hij voor wat inspiratie zorgen.

BOSS en Tom Barbier trekken rond in de Lage Landen met een workshop rond dit thema. Niet te missen als je wil leren waar je op moet letten wanneer je een pedalboard bouwt. Maar niet alleen de volgorde van de effectpedalen is van belang, want er spelen ook nog andere factoren mee.

In deze clinic gaan we verder dan de simpele daisy chain-opstelling. We gaan experimenteren en op zoek naar originele sounds die ver weg gaan van een standaard gitaarklank. Denk aan de stijl van Jonny Greenwood (Radiohead), Russel Lissack (Bloc Party), Josh Homme (Queens of the Stone Age) of Annie Clark (St. Vincent).

Maar het allerbelangrijkste: hoe gebruik je die klanken en hoe bouw je ze op een functionele en logische manier op? Hoe krijg je een leidraad in deze prachtige chaos? En hoe hou je het geheel overzichtelijk en werkbaar? Ontdek in deze clinic hoe BOSS een rol kan spelen in de uitbreiding van jouw klankenpalet.

Inkom is gratis, reserveren verplicht.

See you there!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

KEYMUSIC Antwerpen

88 Frankrijklei

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen