175 €

Geluksmeter Masterclass: vergroot jouw levensgeluk & die van jouw coachee.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrum Eenheid

381 Aarschotsesteenweg

3111 Wezemaal

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Geluksmeter Masterclass: vergroot jouw levensgeluk & die van jouw coachee.

Over dit evenement

We beginnen deze aankondiging op een atypische manier: met een greep uit enkele krantenkoppen in de lente van 2020:

“Belgische methode om geluk mee te meten en te vergroten krijgt veel lof van experten.” / “Wereldpremiere: na 20 jaar onderzoek ontwikkelt Belg app waarmee je je geluk kan meten en vergroten.” / “Belgische onderzoeker brengt als eerste de universele geluksfactor in kaart.” / “Belgische onderzoeker ontwikkelt als eerste een wetenschappelijk methode om je geluk mee te meten en te vergroten.”

We hebben het over onderzoeker, gelukscoach, trainer in persoonlijke ontwikkeling en methodiekontwikkelaar Joost Vanhove. Na meer dan 20 jaar onderzoek komt hij tot 4 fundamentele manieren van zijn. Deze 4 levenshoudingen bepalen voor iedereen en op elk moment of hij/zij richting meer geluk of richting minder geluk aan het gaan is, richting meer levenswijsheid of richting minder levenswijsheid. Het gevoel van geluk en vervulling wordt groter naarmate men een positieve verandering doormaakt op vlak van deze 4 levenshoudingen:

Perceptie: de mate waarin je situaties zuiver kunt waarnemen, zonder ze te vervormen door je oordelen en interpretaties.

Acceptatie: de mate waarin je jezelf, je emoties, anderen en de wereld accepteert zoals ze zijn. Dit betekent niet ermee akkoord gaan of je passief erbij neerleggen.

Visie: betekent je aandacht richten op je waarden, op wat je wil en op wat het beste is voor alle betrokkenen. Dus niet gericht op moeilijkheden, problemen of wat je niet meer wil.

Actie: is de vaardigheid om op het juiste moment de gepaste acties te ondernemen, die het bedoelde effect realiseren.

Op basis van dit PAVA-bewustzijnsmodel ontwikkelde Joost De Geluksmeter: een eenvoudig te bedienen auto-feedback tool waarmee je in elke situatie jouw geluksquotiënt (en dat van jouw coachee) kan monitoren, meten en verhogen. Het is een soort GPS voor je niveau van geluk/bewustzijn/levenswijsheid in de dagelijkse praktijk. De Geluksmeter, die bestaat uit een combinatie van het gelijknamige, pas verschenen boek en de gratis Geluksmeter-app, toont je exact wat je cliënt kan veranderen in zijn levenshouding (zijn/haar manier van denken, voelen en handelen) om gelukkiger te worden en effectiever in het leven te staan.

Op vrijdag 16 oktober leert Joost ons hoe we zelf aan de knoppen van De Geluksmeter kunnen gaan zitten en hoe we deze eenvoudige doch diepgaande tool kunnen inzetten in onze coachpraktijk.

Joost gaat onder meer in op volgende vragen en uitdagingen:

• Hoe kan je De Geluksmeter en de bijhorende app inzetten om op een korte tijd een totaalbeeld van het welbevinden te krijgen van jouw coachee, het team of de organisatie waar je voor werkt?

• Op welke manier kan je snel detecteren wat jouw cliënt precies doet (in zijn/haar manier van denken, voelen en handelen) waardoor hij/zij richting voldoening en zingeving evolueert… of er juist van weggaat?

• Welke effectieve coachingmethodieken kan je inzetten om een positieve verandering te faciliteren op elk van de vier levenshoudingen (Perceptie, Acceptatie, Visie en Actie)?

Tijdens de Masterclass demonstreert Joost hoe je het geluksquotiënt (GQ) van je cliënten kan meten en helpen verhogen. Je ontdekt de eenvoud en diepgang van het model. Je krijgt zicht op de meest voorkomende verwarringen en valse tegenstellingen waar cliënten met betrekking tot de vier levenshoudingen in verstrikt geraken. En hoe je deze kan ontmijnen. Je zal zelf ervaren hoe je met behulp van De Geluksmeter beter in je vel komt te zitten, meer flow ervaart en veel meer op je intuïtie durft te vertrouwen. Hoe je op alle terreinen meer levensvreugde en tevredenheid kan verkrijgen: zowel in je relaties, in je werk als in je persoonlijke ontwikkeling. In gesprekken met je cliënt of met het team dat je coacht ben je in staat om te detecteren door welke levenshouding zij al dan niet richting voldoening en effectiviteit gaan.

Je krijgt unieke coachingstools en oefeningen aangereikt om je cliënten – in elk van de vier levenshoudingen - te begeleiden naar een leven waarin ze blijer zijn en meer voldoening ervaren. Je leert hoe je hen in elke situatie kan coachen op vlak van levenshouding zodat ze meer voldoening, effectiviteit, zingeving en geluk uit het leven halen.

PRAKTISCH:

Congres- en vergadercentrum Eenheid, Aarschotsesteenweg 381 te 3111 Rotselaar Wezemaal. Er is een ruime parkeerplaats aan het gebouw voorzien.

De deuren van deze Coach Café Leuven openen om 9u. Tijd om toe te komen, iets te drinken en je te verbinden met de andere deelnemers. De workshop zelf loopt van 9u30 tot 17u. Nadien is er uiteraard nog ruimte om na te praten.

Het standaard tarief voor de Geluksmeter Masterclass is 195€. Echter, we bieden t.e.m. 25 september een Early Bird aan voor 175€. Het ticket is inclusief:

• Joost Vanhove's boek 'De Geluksmeter, monitor en vergroot zelf je geluk'.

• Een hele audio-set aan coachingoefeningen en begeleide visualisaties

Overheerlijke lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens de Masterclass

Opgelet: er zijn slechts 22 beschikbare plaatsen!

Breng je mondmasker mee en hou voldoende afstand, zodat we samen kunnen zorgen voor een coronavrije avond. Omwille van die reden zijn er slechts 22 beschikbare plaatsen, snel inschrijven is dus de boodschap.

OVER DE SPREKER:

Joost Vanhove was drie keer te gast in het Coach Café Leuven. Een keer met zijn boek en coachmethodiek Het Gouden Geschenk en de laatste keer met het PAVA-bewustzijnsmodel. Op 2 september gaf hij voor het Coach Café Leuven een verdiepende avond specifiek over de Acceptatie-pijler (de letter A uit het PAVA-bewustzijnsmodel).

Samen met zijn vrouw richtte Joost in 1991 Centrum GEA op waar ze beiden cursussen geven in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Joost geeft ook individuele – en partnerbegeleiding. Daarnaast werkt hij als gastdocent in scholen, als mentor voor leidinggevenden en als teamcoach voor organisaties. Sinds 1993 is hij trainer in NLP en werkt hij met de meest effectieve technieken van emotionele intelligentie, de cognitieve psychologie, mindfullness, verbindende communicatie en cliënt-gerichte therapie. Hij is ook onderlegd in diverse vormen van energiewerk, yoga en meditatie.

Joost heeft er de voorbije twintig jaar zijn levenswerk van gemaakt om te onderzoeken welke factoren nu maken dat iemand gegarandeerd gelukkiger is. Het resultaat van dit onderzoek is het PAVA-bewustzijnsmodel dat vier fundamentele levenshoudingen beschrijft: Perceptie, Acceptatie, Visie en Actie. Verder bouwend op dit model, ontwikkelde hij de voorbije 2 jaar De Geluksmeter. De Geluksmeter laat je precies ervaren wat je in élke situatie kunt aanpassen (in je manier van denken, voelen en handelen) om gelukkiger te worden. Het is een auto-feedback tool waarmee je in elke situatie jouw geluksquotiënt (GQ) kan bepalen en verhogen.

Klik voor meer informatie over:

- Link naar centrum GEA en het PAVA-bewustzijnsmodel

- De Geluksmeter

- De boeken die Joost geschreven heeft. (*)

(*) Het boek De Geluksmeter zit mee in de prijs en je krijgt een gesigneerde versie tijdens de Masterclass!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrum Eenheid

381 Aarschotsesteenweg

3111 Wezemaal

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen