Gratis

GBV nieuwjaarsreceptie 2022

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ontmoetingsruimte Buurthuis Het Hoeveke

62 Patijntjestraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Nieuwjaarsreceptie voor leden en sympathisanten van de Gentse Biervereniging

Over dit evenement

Gewijzigde uren! 15-20u!

Alle leden en sympathisanten van de Gentse Biervereniging vzw zijn welgekomen op deze nieuwjaarsreceptie.

De Gentse Biervereniging zorgt voor voldoende hapjes en een beetje bier. Eenieder die komt wordt verondersteld nog wat bier naar voorkeur mee te brengen. Zo proeven we ook elkanders favorieten! Bottle sharing is caring! :) (meer uitleg over bottle sharing vind je onderaan deze pagina)

Inschrijven via Eventbrite zorgt er voor dat we de juiste hoeveelheid hapjes kunnen voorzien.


		Afbeelding van GBV nieuwjaarsreceptie 2022

Hoe werkt een "bottle share"?

Als Gentse Biervereniging organiseren wij regelmatig een bottle share. Soms als aparte activiteit, soms als aanvulling, soms als receptie zoals onze nieuwjaarsreceptie. Omdat niet iedereen vertrouwd is met het principe zetten we graag onze basisregels op een rij.

Bij een BS word je verondersteld zelf bier mee te brengen om te delen met andere bierliefhebbers. De bedoeling is dat je andere liefhebbers een idee geeft van je favoriete smaak of brouwerij.

Er wordt verwacht dat je een 75cl of een gelijkwaardig equivalent per bier meebrengt van enkele bieren.

De bedoeling is andere bieren te leren kennen, dus we proberen weg te blijven van de bieren die iedereen gewoon kan kopen en/of te vinden zijn in elk grootwarenhuis.Bij aankomst op de bijeenkomst wordt je naam op de fles(sen) of blik(ken) aangebracht. Je kan ook zelf reeds je naam op de fles vermelden, schilderstape werkt prima!

Waarom is dit belangrijk?Soms brengen mensen bieren mee die ze zelf nog niet gedronken hebben maar meteen willen delen. Het is dus niet de bedoeling dat de fles leeggeschonken wordt zonder dat de eigenaar op de hoogte is.Het gaat bij een bottle share, net zoals op een festival over proeven. Als je zelf schenkt beperk je dan tot een 7.5cl zodat meerdere mensen het bier kunnen proeven.

Waarom 7.5cl?Omdat dan 4 mensen per 33cl van het bier kunnen genieten. Maar probeer dit ook bij grotere flessen of blikken aan te houden. Zo kan je het bier voldoende proeven en kunnen ook meer mensen nieuwe dingen leren kennen. Als iets niet je smaak is kun je ook nog verder delen met een vriend(in). Als er te veel bier zou zijn en jouw bier wordt niet geschonken kun je je eigen bier achteraf gewoon terug meenemen, eventueel voor een volgende bottle share. Laat je het toch achter dan gebruiken we het later wellicht in onze tombola of als quizprijs.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ontmoetingsruimte Buurthuis Het Hoeveke

62 Patijntjestraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator De Gentse Biervereniging vzw

Organisator van GBV nieuwjaarsreceptie 2022

Sedert 28 augustus 2009 is de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad Gent een bierproeversvereniging rijk: Op die datum werd een eerste openingsactiviteit georganiseerd, een bierdegustatie in het bekende Gentse biercafé “Het Waterhuis aan de Bierkant”.
We organiseren een 10-tal activiteiten per jaar zoals degustatieavonden, blindproeverijen, avonden rond “bierige” evenementen (eventueel met gastspreker) en brouwerijbezoeken. Eind augustus organiseren we een eigen bierfestival. Naast de organisatie van eigen activiteiten staan ook bezoeken aan andere bierfestivals regelmatig op de agenda

De Gentse Biervereniging is een waarnemend lid van de nationale bierproeversvereniging “VZW Zythos” dat op zichzelf lid van de Europese BierConsumenten Unie. De Gentse Biervereniging streeft dezelfde doelstellingen als Zythos na, weliswaar op kleinere schaal, door plaatselijke acties. Geïnteresserden krijgen de keuze om zich enkel lid te maken van De Gentse Biervereniging Vzw (aan 10€/jaar) en/of van de nationale vereniging Zythos met verschillende eigen ledenvoordelen en een abonnement op het tijdschrift De Zytholoog (aan 20€/jaar). Als je de beide lidmaatschappen combineert kost het je m.a.w. 30€/jaar.

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen