Gratis

Eerste hulp voor Loyaal-Tegendraadse leidinggevenden.

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Brugsesteenweg 117

117 Brugsesteenweg

8460 Oudenburg

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De vele reacties op ons stukje in de De Tijd en het Eindhovens Dagblad waren voor ons het signaal om een Community of Practice te lanceren.

Over dit evenement

Men heeft het vaak over ‘het nieuwe normaal’ dat ons te wachten staat. Nochtans zullen niet alle ingrepen, die moesten helpen om de disruptie van de pandemie te lijf te gaan, beklijven. We zullen weer echte fysieke vergaderingen, cursussen en workshops bijwonen in plaats van Zoom-sessies, en we zullen grotendeels terugkeren naar onze werkplek. Maar de pandemie kan ook een katalysator zijn voor blijvende verandering ten goede. Keren we echt terug naar het volop controleren of de bureaucratische regels en procedures worden nageleefd? Of zetten we in op duurzame flexibiliteit en wendbaarheid, en koesteren we de nieuw verworven, paradoxale, loyale tegendraadsheid als fundering van het nieuwe normaal?

Toekomstgerichte organisaties hebben dus nood aan medewerkers die tegelijk loyaal en tegendraads kunnen zijn. Ze halen hun oriëntatie en energie uit de collectieve ambitie, staan loyaal achter de missie en ondersteunen de plannen van de organisatie. Ze volgen de geschreven en de ongeschreven regels waar dat opportuun is. Maar ze beseffen ook terdege dat bij elke regel uitzonderingen horen, en dat er situaties zijn waarin slaafs de regels volgen niet de beste beslissing is. Ze zijn in staat zulke uitzonderingen te herkennen, en bewust de afweging te maken wanneer tegendraads beter is dan blindelings conformeren, zonder dat het tot anarchie leidt.

Wij geloven in de kracht van 'skin in the game' en richten daarom een Community of Practice van managers die bereid en geëngageerd zijn om de hand aan de ploeg te slaan om dergelijke organisaties te ontwerpen. Binnen die Community leren we van elkaar en krijgen we de laatste stand van de wetenschap aangereikt om de praktijk mee vorm te geven.

We zijn op zoek naar een groep van maximum 10 managers, leidinggevenden die interesse hebben. Deelname is gratis (met uitzondering van bijdrage voor locatie en food & drink) maar om zeker te zijn dat er een gebalanceerde groep van geïnteresseerde leidinggevenden van start gaat, houden we graag met alle geïnteresseerden eerst een intake gesprek.

We voorzien 2-maandelijkse IRL events en een online community waar tips, trics en wetenschap wordt gedeeld met elkaar.

We werken op 'first come, first served' basis, dus meld je snel aan als je interesse hebt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Brugsesteenweg 117

117 Brugsesteenweg

8460 Oudenburg

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator The BEE

Organisator van Eerste hulp voor Loyaal-Tegendraadse leidinggevenden.

Our mission: '"To unlock and harness individual and organizational entrepreneurial behaviour".

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen