10 € – 15 €

De ingebeelde zieke - Toneelkring De Peerdentram speelt Molière

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Nieuwe Vrede

Vredestraat 16-22

2600 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De ingebeelde zieke

Een klassieker in een hedendaags jasje

Voor de tweede keer. Inderdaad, we hernemen wij een productie uit 2006, lichtjes aangepast qua decor, enscenering en muzikale invulling.

We schrijven ergens tussen 1673 en Nu. Meer Nu dan 1673 eigenlijk want de GSM is al uitgevonden. Het stuk in een nieuw kleedje, maar, voor zover bruikbaar, met ingrediënten uit 1673. De lange saaie monologen werden door een illustere en getalenteerde onbekende omgevormd tot guitige liedjesteksten, en door Guido Van Camp op nog guitigere muziek gezet.

Het verhaal gaat als volgt:

Armand "De Zieke" mankeert in feite niets, maar beeldt zich vooral in dat hij ziek is. De verschillende dokters, alsook apothekers die hij ontbiedt laten hem graag in de waan omwille van de lieve centen. Zijn omgeving weet wel beter maar hij blijft ervan overtuigd dat hij vanalles mankeert. Zijn huwbare dochter Angélique is verliefd op Jean-Luc, een beeldige jongeman, maar De Zieke heeft andere afspraken gemaakt. Zo wil en zal hij haar uithuwelijken aan de zoon van dokter Lavement, Laurent Lavement, die zelf ook voor dokter studeert. Praktisch, denkt hij, een dokter in de buurt. En nog rijk ook. Zijn vrouw Eline, de boze stiefmoeder, om haar erfenis zeker te stellen, ziet de dochter liever in het klooster gaan, wat ze dan ook heftig aanmoedigt. De meid Toinette kan de komedie niet langer meer aanzien en smeedt samen met de broer van De Zieke, Maurice, een plannetje om Eline te ontmaskeren en Angélique in de armen van haar ware liefde, Jean-Luc te drijven.

Eind goed, al goed.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Nieuwe Vrede

Vredestraat 16-22

2600 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen