Gratis

Rondetafelgesprek: Dat heet dan gelukkig zijn ...

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Zijn gezonde mensen gelukkig? Zijn gelukkige mensen gezonder? Kom het ontdekken en denk mee tijdens dit rondetafelgesprek van Comon.

Over dit evenement

Wat is dat, een gezond en gelukkig leven? Wat te denken van al die digitale tools die ons beloven het leven gemakkelijker te maken? Maar is gemakkelijker ook gelukkiger of gezonder?

Wat kan je deze avond verwachten?

  • Deel 1: Inspirerende talks van verhalenvertellers, wetenschappers en mensen uit 't veld
  • Deel 2: Rondetafelgesprekken in kleine groepjes, waarin we brainstormen over jullie uitdagingen

Deel 1: Inspirerende talks

We laten ons eerst inspireren door verhalen uit de bib en door twee begeesterde stemmen: Piet Bracke (Professor Sociologie aan UGent) en Susanne Op de Beeck (Beleidsmedewerker bij Vlaams Patiëntenplatform).

Piet is gezondheidssocioloog en gaat ons wat meer vertellen over de verschillende dimensies van onze mentale gezondheid. Bijvoorbeeld over wat we nodig hebben voor ons persoonlijk welbevinden, over het belang om tot een sociaal netwerk te behoren, en over het belang van het gevoel van zinvolheid.

Susanne zet zich dag in dag uit in voor de levenskwaliteit van elke patiënt. Ze staat mee aan de wieg van Doelzoeker. Een tool die patiënten helpt bij het maken van keuzes.

Deel 2: Rondetafelgesprekken in kleine groepjes

Na de inspirerende talks is het aan jou. Wat hebben we volgens jou nodig om gelukkig te leven? Is dat betaalbare groenten op je bord, of meer zingeving en minder stress? Hoe helpen we mekaar in onze zoektocht naar zingeving? Hoe beschermen we onszelf tegen een overvolle agenda? Gooi jouw uitdaging in de groep en help ons zo om Comon op gang te trekken.

Dit rondetafelgesprek is de eerste in een reeks events in het kader van Comon. Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatieve doeners en denkers dat wil uitgedaagd worden door de Gentenaars. Comon wil die uitdagingen verzamelen en bespreken. Met één idee gaan we concreet aan de slag, van testen tot uitvoeren. En dat samen met alle Gentenaars en met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Comon werd opgericht door: Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Deze activiteit wordt georganiseerd samen met Avansa regio Gent.

Comon, doet ge mee?

Hoe kan ik deelnemen?

Door je te registreren via deze link. Het event is online en gratis. Je mag actief deelnemen aan het debat maar niets moet. Je mag ook gewoon luisteren en inspiratie opdoen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Een computer, internetverbinding en dat is ‘t. Als je je registreert, ontvang je een link waar je op het uur van aanvang moet klikken. Je wordt dan toegelaten tot de livestream.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Je kan onze privacy policy hier nalezen. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met deze privacy policy.


		Afbeelding van Rondetafelgesprek: Dat heet dan gelukkig zijn ...
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen