70 €

Cursus desembrood

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Cursus desembrood

Over dit evenement

In deze cursus leer je een brood bakken met desem. Je leert over het bakproces en de methodes om het deeg te laten rijzen. De techniek van het opbollen, het stretchen van de degen, de invloed van temperaturen op de smaak en het rijsproces. Je ontdekt hoe je een eigen desem opstart en leert een voordeeg maken.

We bakken een brood in de ROFCO (Belgische steenoven op elektriciteit). Je maakt een eigen deeg dat je vervolgens mee naar huis neemt om de dag nadien thuis af te bakken.

Voor wie?

Deze cursus is moeilijk te volgen als je nog nooit een brood (met gist) hebt gebakken. Het helpt als je eerst de basis cursus brood met gist hebt gevolgd of als je thuis al wat bakervaring hebt opgedaan.

Je hoeft geen voorkennis te hebben van desem.

Je gaat naar huis met:

  • Een potje desem
  • Een brood dat we samen in de ROFCO (Belgische steenoven op elektriciteit)bakken
  • Je eigen deeg om de volgende dag thuis te bakken
  • Recepten en notities

Wat neem je mee naar de cursus?

  • Een mondje/kom + keukenhanddoek om je deeg mee naar huis te nemen
  • Een tas om het brood in te vervoeren
  • Een confituurpotje voor de desem

Koffie, thee, water en een broodproevertje staan voor je klaar. Andere dranken (bv een ambachtelijk biertje) kan je aan de bar bestellen.

De kleine lettertjes:

  • Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.
  • Het kan ook zijn dat wij door omstandigheden een workshop moeten annuleren. We zoeken dan samen een nieuwe datum of storten het inschrijvingsgeld terug.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen