Cursus desembrood

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Cursus desembrood

Over dit evenement

Wat?

Leer brood bakken met desem, een natuurlijke manier om brood te laten rijzen. Van de juiste temperatuur, de kwaliteit van het graan tot de techniek van het stretchen en opbollen. Hier kom je alles te weten over dit ambachtelijke proces:

  • Wat is desem eigenlijk?
  • Hoe maak ik mijn eigen desem?
  • Wat is een voordeeg?
  • Welke bloem/meel gebruik ik het best?
  • Waarom smaakt dit desembrood niet zuur?

Je gaat naar huis met:

  • Een potje desem
  • Een brood dat we samen in de ROFCO (Belgische steenoven) en in de houtoven bakken
  • Je eigen deeg om de volgende dag thuis te bakken
  • Recepten en de antwoorden op al je vragen

Wat neem je mee naar de cursus?

  • Een mondje/kom + keukenhanddoek om je deeg mee naar huis te nemen
  • Een tas om het brood in te vervoeren
  • Een confituurpotje voor de desem

Koffie, thee, water en een broodproevertje staan voor je klaar. Andere dranken (bv een ambachtelijk biertje) kan je aan de bar bestellen. Wie wil, kan biologische bloem van de Artemeersmolen bestellen via een mailtje naar floortje@graan.info.

De kleine lettertjes:

  • Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.
  • Het kan ook zijn dat wij door omstandigheden een workshop moeten annuleren. We zoeken dan samen een nieuwe datum of storten het inschrijvingsgeld terug.

Datum en tijd

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen