60 €

Cursus brood bakken met desem

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Cursus brood bakken met desem

Over dit evenement

Tijdens deze cursus leer je werken met desem. We overlopen het volledige proces van bakken met desem. De temperaturen, de kwaliteit en de malingsgraad van de granen, de verhoudingen, de techniek van het stretchen en het opbollen. Vervolgens leer je meer over het proces en hoe je een brood minder zuur en luchtiger maakt. De broden worden na de techniek van het insnijden in een rofco oven afgebakken (deze keer niet in de houtoven). We bekijken samen hoe je een starter kweekt, maar je krijgt een starter mee naar huis waarmee je thuis verder kan experimenteren.

Wat krijg je mee naar huis?

- Een desem starter

- Een brood dat we tijdens de cursus hebben afgebakken

- Een deegje dat jij de volgende dag thuis mag afbakken

- Recepten

Wat neem je mee naar de cursus?

- Een mandje op kom en een keukenhanddoek om het deegje in te vervoeren.

- Schorten zijn voorzien. Deze hoef je dus niet mee te nemen.

Drank zoals koffie, thee, water is onbeperkt beschikbaar en er is een broodproevertje voorzien voor de deelnemers. Andere dranken zoals een ambachtelijk biertje kan je aan de bar bestellen.

Tijdens de workshop is het mogelijk om biologische bloem van de molen (http://www.flourpower.be/poeke.html) aan te kopen in zakjes van 2,5kg of grotere verpakkingen op bestelling.

Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn tijdens de workshop? Wisselen van datum of inschrijvingsgeld terug storten kunnen we niet doen maar je mag uiteraard wel iemand in uw plaats sturen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen