Gratis

Carole's Leeskamer met Claudia Van De Velde

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Uit elkaar, eerste hulp bij echtscheidingen

Over dit evenement

Tijdens Carole's Leeskamer gaat Claudia Van de Velde, advocate en auteur van Uit elkaar, dieper in op enkele misvattingen die er bestaan omtrent echtscheidingen.

  • Is week/week het beste mechanisme?
  • Kan een advocaat ook bemiddelen?
  • Of is het inschakelen van een advocaat net een oorlogsverklaring?
  • En welke rechten en plichten hebben beide partijen?

Samen met mij kom je het allemaal te weten tijdens ons boeiende gesprek van 26/10.

Voor alle duidelijkheid: Claudia haar boek is geen ‘start to divorce’ maar een positief boek vol tips hoe je een vechtscheiding kan vermijden en hoe je er met de juiste begeleiding een krachtige overstap van kan maken naar een nieuw hoofdstuk in je leven.

Maar ook als je niet van plan bent te scheiden, is het interessant te lezen hoe je binnen je relatie goede afspraken kan vast leggen. Want dat blijkt al te vaak nog een groot taboe.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Claudia Van de Velde is de eerste vrouwelijke vennoot bij Desdalex Advocaten in Antwerpen en expert in familierecht en familiaal vermogensrecht.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Scheiden is al lang geen uitzondering meer. Bijna de helft van de huwelijken die vandaag afgesloten worden, houdt niet stand. België staat zelfs aan de Europese top wat het aantal echtscheidingen betreft. Maar wanneer mensen uit elkaar gaan, weten ze vaak niet hoe ze dat moeten aanpakken en wie ze erbij moeten betrekken. Elk verhaal is anders en uniek, maar er is één constante: scheiden is altijd een rouwproces. Zowel voor wie beslist er de stekker uit te trekken als voor wie achterblijft, en nog niet het minst voor de kinderen. Een goede begeleiding in dat proces is noodzakelijk, maar heel vaak maken mensen foute keuzes omdat ze niet goed ingelicht zijn of foute adviezen krijgen van hun entourage. Met soms ingrijpende gevolgen. Echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde maakt al meer dan 30 jaar echtscheidingen mee vanaf de eerste rij. In Uit elkaar legt ze je stap voor stap uit hoe je een echtscheiding het best aanpakt zodat ze niet escaleert tot een vechtscheiding. Welke verblijfsregeling is het best voor de (kleine of grote) kinderen? Door wie laat je je bijstaan? En wat met je huis, je auto, je pensioen? Je leest het in dit boek.


		Afbeelding van Carole's Leeskamer met Claudia Van De Velde
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Carole Lamarque - DUVAL UNION Innovative Marketing

Organisator van Carole's Leeskamer met Claudia Van De Velde

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen