69,34 €

Meerdere data

BRAINS: 6 "daagse" expeditie door je breinen

Venster Acties en details

69,34 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Nieuw traject Future Proof Brain - BRAINS 6 delige LOLA , Life Online Learning Activity

Over dit evenement

B: 17 februari 2022

R: 10 maart 2022

A: 31 maart 2022

I: 28 april 2022

N: 26 mei 2022

S: 16 juni 2022

telkens van 19.00 uur tot 20.30 uur

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator ACR solutions

Organisator van BRAINS: 6 "daagse" expeditie door je breinen

Een toekomstbestendig brein?

DAT KAN!

Ontketen de nooit gekende mogelijkheden van jouw brein(en).

“De voorkant van jouw brein inschakelen is vandaag meer dan ooit de juiste beslissing van je leven. Een beslissing die ook alle andere grote en kleine beslissingen in jouw toekomst zal bepalen in deze nieuwe wereld."

Ken jij de VUCA-wereld? Door de inval van corona is deze wel heel dichtbij gekomen.

Nog nooit is onze wereld zo snel, zo mondiaal VUCA geworden. Klinkt dit vreemd voor jou?

Want dat is precies waar het in de VUCA-wereld om draait. VUCA is een Engels acroniem en staat voor veranderlijk, onvoorspelbaar, complex en ambigu. En het duidt precies de wereld aan waarin we vandaag leven, en eigenlijk al vanaf 2000. In 2022 meer dan ooit tevoren. Wanneer niet alleen computervirussen in ons leven sluipen maar ook ons eigen lichaam aangevallen wordt. En bijgevolg ons leven in gevaar komt.

De wereld na Corona heeft meer dan ooit mensen nodig die over optimaal functionerend brein(en) beschikken.

Later in de workshop zal je zien dat het brein en immuniteit onlosmakelijk verbonden zijn.

Daar waar technologie bedacht werd om ons te dienen, put ze ons vandaag volledig uit. Ons mensenbrein kan niet meer om met de supersonische ontwikkeling van de bits, bytes en chips en begint door te slaan. Het instinct neemt over. Irrationele korte termijn besluiten worden genomen. Chronische stress sluipt zo stilletjes in ons leven dat we er aan gewoon zijn geworden. En dan wordt het echt gevaarlijk. TIJD VOOR HERDEFINIEREN VAN STRESS., stress voor onze breinen. wat is het, van waar komt het en hoe (h)erken ik het?

Door deze stille , dikwijls onzichtbare chronische sluipmoordenaar -"stress" genaamd- ontstaan ​​een hele reeks andere ziekteverschijnselen die stress gerelateerd zijn. Denk maar aan jongdementie, voorbijgaande beroertes (TIA), suikerziekte, hart- en bloedvatziekten, auto-immuunziektes en de ziekte van Parkinson. Doordat we continu (onbewust en/of bewust) met stress leven, en dus ook (onbewust) met angst, nemen we alsmaar minder goede beslissingen. Stressreacties betekenen je overleving in levensbedreigende situaties, maar op de lange termijn en chronisch dwarsbomen ze je levensbeslissingen én levenskwaliteit.

De vraag is dan: waarom maken wij onszelf zo kapot in 2022? In die mate zelfs dat we onze eigen immuniteit vandaag dreigen te ondermijnen. Waarom gaan we onderuit in een tijdperk waarin de medische wetenschap zo ver staat, waarin we het geluk op het internet kunnen kopen en er voor elk probleem een ​​oplossing lijkt? Wat missen we? Het antwoord is eenvoudig: inzicht in ons eigen brein(en), de functies ervan en zijn neuro plastische kenmerken. Dit orgaan is het belangrijkste orgaan van heel ons lichaam. Je kan zelf je brein(en) trainen en transformeren, namelijk door het beter aanleggen en onderhouden van de verbindingsbanen met de voorkant van jouw brein. Dat is het stukje brein dat net houdt van alle onverwachte dingen die op ons afkomen en geen stressreacties ontketent bij de zoveelste onvoorziene verandering in ons levensverhaal. Waar het een oase van stilte kan zijn in onze hectische wereld, en waar we ook de meest complexe problemen omkeren in kansen.

“De hoogtechnologische wereld van vandaag vereist ook slimme breinen. Geen breinen die uitblinken in feitenkennis, maar breinen die uitermate verbonden zijn en snel reageren op wat op ons afkomt."

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen