Gratis

Boekvoorstelling: Een pakje voor vader - Verraden door een VNV'er.

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kaleidoscoop kunstencentrum

50 Molenstraat

2640 Mortsel

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Sprekers – auteurs: Danny Carleer en Rik Van Bever.

Over dit evenement

Tijdens het pandemiejaar 2020 heeft Danny zich opnieuw aan het schrijven gezet. ‘Een pakje voor vader. Verraden door een VNV’er’ gaat over Karel Van Bever. Zijn zoon, vakbondsman en Danny zijn gewezen collega Rik Van Bever, vertelde hem het verhaal. Rik Van Bever zorgde ook voor de documentatie en heel wat foto’s. Het voorwoord is van Edmond Eycken, de voorzitter van de Nationale Confederatie der Politiek Gevangenen en Rechthebbenden.

Na de boeiende boekvoorstelling is er voldoende tijd voor al uw vragen en voor een interessant gesprek met beide auteurs.

Korte inhoud:

26 januari 1943: Karel wordt door de Gestapo aangehouden op zijn werkplaats in de Algemene Spaar- en Lijfrentekas in Brussel. Hij werd door een collega verklikt. Samen met enkele vakbondslui werkte Karel er aan het sluikblad ‘L’Union – De Unie’. Diezelfde dag doet de SS bij hem thuis in Borgt een huiszoeking. Karel wordt opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis. Voor ondervragingen werd hij overgebracht naar het beruchte Gestapo-hoofdkwartier aan de Brusselse Louizalaan. Hij loste niks. Op 5 maart gaat hij naar het Fort van Breendonk en op 26 juni werd hij als Nacht und Nebel-gevangene op transport gezet. Op 10 juli komt Karel in Oostenrijk in het concentratiekamp Mauthausen aan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kaleidoscoop kunstencentrum

50 Molenstraat

2640 Mortsel

Belgium

Kaart bekijken

Organisator The coalition of the willing (Masereelfondsen en ACV)

Organisator van Boekvoorstelling: Een pakje voor vader - Verraden door een VNV'er.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen