Boekvoorstelling: 'De Berenrug' van Dimitri Bontenakel

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kavka Oudaan

14 Oudaan

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom naar de boekpresentatie van 'De Berenrug' van Dimitri Bontenakel.

Over dit evenement

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar gezien de huidige onzekere omstandigheden hebben we besloten om de boekvoorstelling van 'De berenrug' van Dimitri Bontenakel uit te stellen naar een nog te bepalen datum. Zodra we zicht hebben op een nieuwe datum, laten we dat uiteraard tijdig aan jullie weten. Voor nu: wees voorzichtig, blijf in uw kot en hou je aan de opgelegde maatregelen!

Het is alweer tijd voor het tweede literaire evenement van Karakters! Op donderdag 9 april lanceren we samen met de Antwerpse schrijver Dimitri Bontenakel zijn nieuwe roman 'De Berenrug'. In Kavka Oudaan komt Bontenakel die dag zijn nieuwe roman officieel presenteren. Op het programma staan onder andere een gesprek met de schrijver geleid door Sven Cooremans, een betoog van Erik Vlaminck én een anti-betoog van Toon Van Mierlo. Achteraf is iedereen welkom voor een drankje, waarbij je meteen ook je pas aangeschafte exemplaar van 'De Berenrug' kan laten signeren.

Eerst een kleine voorstelling: Dimitri Bontenakel (1971, Antwerpen) is een schrijver van eigen bodem. In 2003 verscheen zijn eerste kortverhaal in de verhalenbundel 'Mooie jonge hond', samen met werk van andere jonge Vlaamse schrijvers. Met 'De Berenrug' – die overigens verschijnt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek – is hij zeventien jaar later aan zijn vijfde roman toe. Over zijn vorige roman, 'Schaduw en Vuur', waren de recensies lovend. Zo schreef Noordhollands Dagblad het volgende: '(..) een boek als een wervelwind, een verhaal dat je geen moment loslaat.'

'De Berenrug' is een historische roman, die zich afspeelt op een eiland aan het einde van de negentiende eeuw. Het eiland bestaat volledig uit afstammelingen van gestrande schipbreukelingen, want het eiland bevindt zich vlakbij een zeer gevaarlijke kaap, Kaap Ursus. Geen enkel schip vaart er bewust voorbij, waardoor de bewoners volledig geïsoleerd leven. Een natuurramp die de onheilspellende naam ‘De Grote Storm’ kreeg, heeft de vrede op het eiland grondig verstoord. Tien jaar later proberen de bewoners hun samenleving opnieuw op te bouwen, maar ze moeten accepteren dat de dingen niet meer hetzelfde zullen worden. Gaandeweg ontmoet je alle bewoners op het eiland, maar Ellie – de 19-jarige dochter van de vuurtorenwachter – neemt de hoofdrol in. Ze is jong en ambitieus, en wil meer uit het leven dan in de voetsporen van haar vader treden. De vraag is of dat haar zal lukken.

Op 9 april nodigen we je exclusief uit om de boekpresentatie van de nieuwe roman van Dimitri Bontenakel bij te wonen. Als je meer wil weten over de context van het boek of, als je de schrijver zelf wil leren kennen om met een gesigneerd exemplaar naar huis te gaan, dan is Kavka de plaats!

Het evenement is volledig gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Laat dus zeker even weet of je komt door een mailtje te sturen naar info@karakters.nu. Tot dan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kavka Oudaan

14 Oudaan

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen