Gratis

Boeiende lezing: De toekomst van de landbouw in de polders

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Natuureducatief centrum Duinenhuis

7 Bettystraat

8670 Koksijde

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoe kunnen we ons op een duurzame en meer natuurlijke manier wapenen tegen deze veranderende weersfenomenen?

Over dit evenement

De toekomst van de landbouw in de polders

De veranderende weersfenomenen maken het de landbouwer niet gemakkelijk. Periodes van lange droogte wisselen af met intensere regenval en geen van beiden zijn goed voor de teelten. Maar hoe kan de landbouwer zich wapenen tegen de toenemende waterschaarste? De lezing brengt deze complexe uitdaging in kaart en schetst een waaier aan adaptatie-opties voor de landbouw in Vlaanderen en de kust: van trager en minder water naar de zee dragen tot lager en efficiënter waterverbruik.

Sprekers:

Jeroen De Waegemaeker en Sylvie Fosselle voeren onderzoek naar het kluwen van spelers in het beleid rond landbouw, water en ruimte. Hun meest recente onderzoek spitst zich toe op de uitbouw van groen-blauwe netwerken op het platteland, met een focus op de hefbomen om deze innovaties te versnellen. Jeroen en Sylvie zijn verbonden aan het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO).

Sarah Garré voert onderzoek naar bodem-water-plant interacties en is actief in het maatschappelijke debat rond water en landbouw. Sarah trekt mee aan de kar bij heel wat initiatieven, waaronder het ontwerpatelier De Droge Delta. Ze heeft een passie voor wetenschapscommunicatie en slaagt erin complexe wateruitdagingen boeiend en helder uit te leggen. Sarah is verbonden aan het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Natuureducatief centrum Duinenhuis

7 Bettystraat

8670 Koksijde

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Departement Omgeving i.s.m. Duinenhuis

Organisator van Boeiende lezing: De toekomst van de landbouw in de polders

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen