Gratis

Blik op oneindig - museumPassmusées x PARCUM

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

PARCUM

7 Abdij van Park

3001 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
museumPASSmusées en PARCUM nodigen je uit voor enkele rondleiding in de nieuwe expo 'Blik op oneindig' in PARCUM. Exclusief voor pashouders.

Over dit evenement

Op zaterdag 20 november nodigen PARCUM en museumPASSmusées je uit voor een bezoek aan de nieuwe expo ‘Blik op oneindig’. Met je museumpas kan je die dag gratis enkele thematische rondleidingen volgen. Je hebt de keuze uit verschillende rondleidingen, op verschillende tijdstippen.

Selecteer het aantal personen waarvoor je een rondleiding wil reserveren. Ook voor kinderen moet je een plaatsje reserveren.

Opgelet: dit is een evenement exclusief voorbehouden voor houders van een museumpas. Alleen volwassenen met een museumpas en hun kinderen krijgen toegang tot de rondleiding. Aan de kassa laat je je museumpas scannen. Het aantal deelnemers moet dus overeenkomen met het aantal museumpassen die je laat scannen. Kinderen moeten geen museumpas laten scannen.

Heb je vragen? Contacteer ons via info@parcum.be.

Blik op oneindig

Deze bijzondere expo brengt je in hogere sferen. ‘Blik op oneindig’ vertrekt van ons menselijke verlangen om de wereld beter te begrijpen, en onze plaats daarin. Met religieus erfgoed als leidraad, behandelt de tentoonstelling verhalen over schepping, vergankelijkheid en hoop. Waar komen we vandaan? Wat doen we hier en waar gaan we naartoe? Het raadsel van onze oorsprong, de vraag naar de zin van het leven en het mysterie van onze eindbestemming: ze zijn zo oud als de mens. De antwoorden die we formuleren, geven ons houvast. Ze helpen om vat te krijgen op het onvatbare en grip op het ongrijpbare. Ze geven ons een plek binnen een oneindig veel groter kosmologisch verhaal.

‘Blik op oneindig’ onderzoekt hoe religie in al haar diversiteit deze levensvragen benadert en de zingevende rol die religieus erfgoed daarin vervult. Toch wordt ook duidelijk dat de verklaringen die religie geeft, weer tot nieuwe vragen leiden. Want kunnen we wel grip krijgen op ons bestaan? En meer nog: willen we het mysterie eigenlijk wel ontrafelen?

Voor deze tentoonstelling werkt PARCUM samen met de Nederlandse schrijfster Marjolijn van Heemstra. Marjolijn gaat in dialoog met de objecten en thema’s in de tentoonstelling. Met puntige reflecties gekoppeld aan actuele vraagstukken beschouwt ze het menselijke wereldbeeld en de vergankelijkheid van de mens. Haar reflecties zijn te horen in de tentoonstelling.

Français

Le samedi 20 novembre, PARCUM et museumPASSmusées vous invitent à visiter la nouvelle exposition ‘Un regard éternel'. Avec votre pass musées, vous profitez d’une visite guidée gratuite. De différentes visites thématiques se proposent aux différents moments de la journée. Avec les visites guidées, museumPASSmusées et PARCUM offrent un avantage unique aux détenteurs de pass.

L’événement est exclusivement réservé aux détenteurs du pass musées. Votre pass musées sera scanné à l’acceuil. Le nombre de participants doit correspondre au nombre de pass scannés. Exception pour les enfants des détenteurs de pass qui auront l’accès gratuit (veuillez augmenter le nombre des tickets en fonction lors de la réservation).

Delen met vrienden

Locatie

PARCUM

7 Abdij van Park

3001 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Organisator PARCUM

Organisator van Blik op oneindig - museumPassmusées x PARCUM

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen