€15

Blijf ademen – ervaringen van een coach die plots aan de andere kant stond

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Blijf ademen – ervaringen van een coach die plots aan de andere kant stond

Op 8 januari 2018 werd adem- en bewegingscoach Elke De Waele wakker op intensieve zorgen in Gasthuisberg. “Waar ben ik? Wat doe ik in dit ziekenhuisbed? Wat is er gebeurd?”

De dag voordien viel ze van 16 meter hoogte neer op de betonnen vloer van een klimzaal. Zowat alles in haar lichaam was gebroken en stukgeslagen door de val. Als bij wonder overleefde ze, en begon er een lange en onzekere periode van fysiek en mentaal herstel.

Op 8 januari 2020, exact twee jaar en ontelbare operaties later, komt Elke in het Coach Café Leuven getuigen over haar persoonlijke ervaringen en legt ze de link met ons beroep als coach.

• Hoe is het om letterlijk helemaal vast te zitten, als je niets meer kan doen, er alleen maar kan zijn? Wat als je je lijf niet meer kan voelen en enkel in je hoofd zit? Wat zijn dan mogelijke coachinterventies?

• Wat vertelt de ademhaling ons als coach? Hoe kan je als coach de ademhaling inzetten bij een coachee die in overleving (trauma) zit?

• Wat is de zin van het leven, wanneer je zo kort bij de dood bent geweest? Hoe gaan we als coaches en hulpverleners (en bij uitbreiding als maatschappij) om met pijn, eenzaamheid, dood, angst en andere moeilijke thema’s? En wat betekent dat voor jou als coach?

Elke vertelt vrijuit over hoe cruciaal haar coachende vaardigheden zijn geweest en nog steeds zijn in haar herstelproces. Als coach in Transformerend Ademen, geeft ze ons door de avond heen eenvoudige, doch krachtige ademhalingstechnieken die helpen om stress te reduceren, in het nu te blijven, vitaliteit op te roepen, meer balans en doorstroming van energie doorheen het lichaam te creëren, bij onszelf als coach en de coachee.

BLIJF ADEMEN! Met deze oeroude wijsheid belooft het een bewogen avond te worden. Momenten van ingehouden spanning worden afgewisseld met een ontspannende zucht, om ‘weer op adem te komen’, om vrij, natuurlijk en zonder moeite te blijven ademen…

“Soms, als er bijvoorbeeld weer eens een medische complicatie opduikt en zoveelste operatie nodig is, lijkt het alsof ik nog steeds aan het vallen ben, dat er geen einde aan lijkt te komen. En tegelijk voelt het alsof ik gedragen word, omhooggestuwd door het leven zelf.” – Elke De Waele

Praktisch:
Om 19u gaan de deuren van het Coach Café open, is er tijd om toe te komen, iets te drinken en te connecteren gelijkgestemden. De lezing/workshop zelf loopt van 20 tot 22u. Nadien is de bar open en kan er worden nagepraat tot 23u.

Kom bij voorkeur met de fiets, er is een gratis fietsenstalling in de garage van Living Lei (deze garage is naast de toegangsdeur). Met de trein is het 18' wandelen vanuit Leuven station (of neem je een bus naar het centrum). Als je met de auto komt, kan je parkeren op de publieke betaalparkings in de buurt:

- Sint-Jacobs (7’ wandelen, Minckelersparking (10’ )
- Ladeuze (10’) of Engels Plein (Vaartkom 10’).
Zie dit kaartje vanuit Sint-Jacobs.

Over de spreker:

Elke De Waele is gepassioneerd door bewegen en dit stimuleerde haar als coach om anderen in beweging te zetten. Met de adembeweging als barometer en tool begeleidt ze mensen in het (her)ontdekken van hun levenskracht. Wanneer woorden tekortschieten, hoort men lichaam en ademhaling spreken. Geïnspireerd door de adem, combineerde ze haar ervaring en passie in een meer holistische benadering en startte ze haar eigen praktijk ‘Ademgewijs’. Elke is Certified Transformational Breath® Facilitator, is opgeleid in inspirerend coachen (Jef Clement), hartcoherentie coach en licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Ze werkte jarenlang voor KULeuven als ergonomisch adviseur, trainer en coach en doceerde er ondermeer "Coachende Vaardigheden voor docenten en leidinggevenden’. .


Share with friends

Date and Time

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved