Meerdere data

Achter het luik - Pieter Claus (jazz) - 02/01/2020, 16:30 - VOLZET

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd
Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

platvvorm

26b Kalkhofstraat

9800 Deinze

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Jazz achter het luik

Over dit evenement

"Achter het luik" is een artistieke peepshow, een spel met de eigenschappen van cultuurbeleving tijdens de pandemie. Het luik gaat open voor één persoon of één bubbel, die gedurende 5 à 10 minuten een live cultuurbelevenis krijgt.

Pieter Claus is de bandleider van Zappa-band "Sinister Sister", heeft zijn eigen trio en kwartet en is lid van het Andy Declerck Trio. Daarnaast is hij ook solo-performer en geeft hij slagwerk aan de Deinse muziekacademie KADE. Verder laten we hem zelf aan het woord:

"Voor zover ik me kan herinneren, heb ik altijd van muziek gehouden. Ik groeide op met de muziek van Frank Zappa, Weather Report en Soft Machine naast klassieke muziek. Zelf wilde ik drummen. Om één of andere reden begon ik echter met piano, wat een goede keuze bleek. Toen ik uiteindelijk in het Gentse conservatorium klassiek slagwerk studeerde, werd marimba mijn favoriet instrument. Na die studies volgde ik jazz-vibrafoon aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Een fantastische periode, vol mooie ontmoetingen en topleerkrachten, zoals Guy Cabay, Richard Rousselet, Pirly Zurstrassen, Michel Hatzigeorgiou en Arnould Massart. Momenteel vertolk ik met mijn trio en kwartet vooral eigen composities. Het trio "Pc3o" mengt jungle & hip-hop grooves met jazz and impro. Het PC Quartet vertoeft eerder in de grote jazztradities, met open geest."

Locatie

platvvorm

26b Kalkhofstraat

9800 Deinze

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen