Meerdere data

Achter het luik - Beethoven strijktrio - 02/01/2020, 15:00 - UITVERKOCHT

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd
Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

platvvorm

26b Kalkhofstraat

9800 Deinze

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Beethoven achter het luik

Over dit evenement

"Achter het luik" is een artistieke peepshow, een spel met de eigenschappen van cultuurbeleving tijdens de pandemie. Het luik gaat open voor één persoon of één bubbel, die gedurende 5 à 10 minuten een live cultuurbelevenis krijgt.

Strijktrio Vincent Hepp - Paul De Clerck - Sarah Dupriez:

Hou je klaar voor een dosis puur Beethoven-genot, met deze drie prachtmuzikanten:

Vincent Hepp studeerde viool en altviool aan het Conservatorium van Brussel en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth ; hij behaalde prijzen in wedstrijden als "Vieuxtemps", "De Bériot", "Chostakovich" (Moskou), "Gdansk". Na jaren als altviolist van het Kryptos kwartet, wordt hij stichtend lid van het Taurus kwartet en speelt hij regelmatig met ensembles als Ensemble Modern, Ictus, Oxalys, Het Collectief e.a.Hij was aanvoerder altviool van de Philharmonique de Liège en de Opera Royal de Wallonie, en eerste solist altviool in het orkest van de Munt. Vincent geeft viool en kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.

Sarah Dupriez, de echtgenote van Vincent Hepp, begon op heel jonge leeftijd met cello. Reeds als tiener behaalde ze de Regeringsmedaille en een Tweede Prijs in de prestigieuze Belfius Classics Wedstrijd. Op haar 15de studeerde zij cello aan het Conservatoire Royale de Bruxelles, bij Marie Hallynck, waar ze de hoogste Eerste Prijs behaalt en het licenciaatdiploma cello met grote onderscheiding. Zij studeerde en behaalde eveneens hoge diploma's aan het Conservatoire de Toulouse, in Antwerpen, Helsinki en Hamburg, volgde barokcello bij Bernard Wolteche en speelde kamermuziek met de residenten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ze behaalde prijzen op vele wedstrijden, waaronder Dexia Classics, Servais Concours, de nationale cello wedstrijd van Rotary Club e “Jeunesses Musicales“ te Belgrado. Momenteel is Sarah Dupriez is momenteel docente cello aan het Centre Eduardo del Pueyo, assistente cello aan het Institut de Musique Et Pédagogie (IMEP) te Namen en assistente kamermuziek en cello aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. Daarnaast is zij eerste cello van het Orchestre de Chambre de Liège.

Paul De Clerck studeerde altviool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en perfectioneerde zich bij A. Gertler, Bruno Giuranna en Emmanuel Vardi. Tijdens en vlak na zijn studies was hij lid van het kamerorkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen, van het Arriaga strijkkwartet en van het Brussels String Quartet. Als solist was Paul De Clerck te horen met verschillende internationale ensembles en orkesten onder leiding van gerenommeerde dirigenten. Tien jaar lang was hij altviool solo van het Symfonisch Orkest van de Nationale Opera LaMonnaie/DeMunt. Hij verliet die vaste functie om zich meer toe te leggen op kamermuziek en hedendaagse muziek, bij o.a. Ensemble Modern Frankfurt en Ictus. Als vertolker van historische muziek speelde hij o.a. bij Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, en met Piet Kuijken, Frank Theuns, Boyan Vodenitcharov en Claire Chevallier. Hij verleent zijn medewerking aan het Collectief, deFilharmonie, Brussels Philharmonic, het Orkest van de Vlaamse Opera, Orchestre de Chambre de Luxembourg,... Daarnaast doceert Paul De Clerck altviool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en kamermuziek aan het Orpheus Instituut. Als acteur-musicus werkte Paul De Clerck samen met Needcompany, Dito Dito en Stan.

Locatie

platvvorm

26b Kalkhofstraat

9800 Deinze

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen