€13.50

“A” TRIO > SHARIF SEHNAOUI – MAZEN KERBAJ – RAED YASSIN

ism Sound In Motion

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Trix Bar

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description
Triple treat met Libanons “A” Trio Sharif Sehnaoui, Mazen Kerbaj en Raed Yassin, een Engels-Noorse improv stroomstoot en een Antwerps trio.

About this Event

“A” TRIO > SHARIF SEHNAOUI – MAZEN KERBAJ – RAED YASSIN

Gevormd in 2002 voor een concert tijdens het Irtijal Festival is “A” Trio allicht een van de oudste improvbands van Libanon. De muziek van “A” Trio evolueerde steeds meer naar een textuurmatige benadering waarin bijzondere technieken en aanpassingen van hun instrumenten bepalend zijn voor het groepsgeluid. Mazen Kerbaj (trompet), Sharif Sehnaoui (gitaar) and Raed Yassin (bas) zijn drie van Libanons eest actieve muzikanten. Naast de organisatie van het internationale Irtijal Festival sinds 2001, bestieren ze twee platenlabels: Al Maslakh – dat zich toelegt op het publiceren van het zogenaamde niet-publiceerbare uit de Libanese scene, en Annihaya – met een focus op het samplen, recycleren en ontwrichten van diverse aspecten van de hedendaagse popcultuur. Het “A” Trio werkte tot nog toe samen met artiesten en bands als Alan Bishop (Sun City Girls), improvpioniers AMM, de Turkse freejazzband konstruKt, de Libanese punkrockband Scrambled Eggs, het befaamde Australische trio The Necks, en diverse muzikanten als Michael Zerang, David Stackenäs, Martin Küchen, Georg Wissel, Tony Buck en Michel Doneda. Sehnaoui en Kerbaj speelden eerder in de Oorstofreeks met Karkhana in 2015 en 2016.

JOHN EDWARDS – KJETTIL MØSTER – DAG ERIK KNEDAL ANDERSEN

Fantastisch trio dat John Edwards – wereldwijd een van de meest fascinerende bassisten, samenbrengt met rietblazer, componist Kjetil Møster en drummer Dag Erik Knedal Andersen twee van de meest gevraagd muzikanten uit de Noorse improvscene.

De muziek van Kjetil Møster situeert zich ergens tussen stevige elektrische rock, improvisatie en jazz. Samen met Maja S.K. Ratkje, Paal Nilssen-Love and Lasse Marhaug, is hij een van de oprichters van het Noorse All Ears Festival in 2002. Hij tourde met bands als Ultralyd, The End met Anders Hana, Greg Saunier, Mats Gustafsson en Sofia Jernberg en zijn eigen kwartet Møster! en werkte samen met artiesten als Motorpsycho, Chick Corea, Pat Metheny, Jon Christensen, Frode Gjerstad en Paal Nilssen-Love.

Drummer Dag Erik Knedal Andersen is het best bekend van zijn hyperactieve compromisloze manier van drummen. Hij is de laatste tien jaar een van de spilfiguren in de Noorse improvisatiescene en tourde op regelmatige basis doorheen Europa met bands als AKODE en SAKA (Oorstof 2016).

Met virtuoze technieken en grenzeloze verbeelding, solo of in samenwerking met andere mzuikanten, herdefinieerde de Engelse bassist John Edwards de muzikale mogelijkheden en de rol van de staande bas in de hedendaagse improvisatie. Edwards is alomtegenwoordig en speelt regelmatig met kleppers als Evan Parker en Steve Noble (Check Dropa Discs PEN cd), Joe McPhee, Peter Brötzmann, Mulatu Astatke …

SIMON BEECKAERT – JEROEN STEVENS – MILAN WARMOESKERKEN

Na hun deelname aan An Ayler Xmas van Mars Wiliams (Oorstof 2017) besloten bassist Simon Beeckaert en gitarist Elko Blijweert (Dead Man Ray, Kiss My Jazz, Gruppo di Pawlowski …) om hun muzikale zoektocht verder te zetten, samen met drummer Jeroen Stevens (Gruppo di Pawlowski, DAAU, I Love Sarah …) onder de naam Groovecats. En nu is er de Groovecats Tribute Band met Milan Warmoeskerken van JJ Funhouse, Mittland Och Leo, Blackie & The Oohoos, Tone Zones, Condor Gruppe en C. Young-faam due Blijweert eervol zal vervangen op gitaar.

Dit concert is een samenwerking met Sound In Motion.

Share with friends

Date and Time

Location

Trix Bar

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved