Gratis

9000Boeken - Presentatie van het boek 'Kunst en Openbaarheid'

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

SMAK - Municipal Museum of Contemporary Art

1 Jan Hoetplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Presentatie van het boek 'Kunst en Openbaarheid'? (Art and Publicness)

Over dit evenement

Presentatie van het boek 'Kunst en Openbaarheid?' (Art and Publicness?) met Michel De Wilde (Stichting Kunstboek), Eglé Budvytyté, Afaina de Jong, Emilio Lopez-Menchero en Stef Van Bellingen als moderator.

Kunst en openbaarheid? peilt naar actuele aspecten van de openbare conditie van kunst.

We leven ongetwijfeld in de eeuw van het publiek: de wensen, verlangens, keuzes of opinies van de toeschouwer of bezoeker lijken ook in de Kunstwereld op de eerste plaats te komen. Deze publicatie houdt de vinger aan de pols van enkele van de meest recente evoluties en stelt dit in het teken van de COVID-19 epidemie. Heeft het virus de openbare conditie van de Kunsten, de interactie met het publiek en de Kunstwereld aangetast? Welke lessen kunnen we trekken uit begrippen als ‘sociale distantie’ binnen de kunst en cultuurwereld? Hierbij kozen we voor een interdisciplinaire aanpak met nieuwe teksten en interviews van cultuurwetenschappers, designers, architecten, organisatoren en kunstenaars.

Auteurs: De Nederlandse architect en designer Afaina de Jong staat voor inclusief design: zij ontwierp het Nederlandse Paviljoen voor de Biënnale van Venetië (2021) en bedacht het design van de tentoonstelling ‘Slavernij’ in het Stedelijk Museum te Amsterdam(2021). De internationaal vermaarde cultuursocioloog Pascal Gielen kon niet ontbreken binnen dit debat en verder vroegen we volbloed curator Luk Lambrecht naar zijn visie. De Nederlandse directeur Donica Buisman van stadslab RAUM geldt als één van de specialisten van het creative placemaking waarmee ze de leefomstandigheden van de stad en haar bewoners wil verbeteren, Kunsthistorica Lut Pil werpt haar licht op het fenomeen New Materialism en brengt dit in verband met COVID-19. Verder zorgde kunstenaar Wesley Meuris voor een reeks nieuwe ontwerpen over het thema.

In het Engels.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

SMAK - Municipal Museum of Contemporary Art

1 Jan Hoetplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator S.M.A.K.

Organisator van 9000Boeken - Presentatie van het boek 'Kunst en Openbaarheid'

S.M.A.K. toont kunstwerken uit de eigen collectie in dialoog met werken van hedendaagse kunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Omdat we experimenteren wordt elk bezoek boeiend. Ontmoet kunstenaars met een verrassende en visionaire kijk op de wereld en zet je blik op scherp.

S.M.A.K. shows art from its own collection in dialogue with works of contemporary artists from all corners of the world. Because we experiment, every visit becomes exciting. Meet artists with a surprising and visionary view of the world and sharpen your perspective.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen