13,83 € – 17,96 €

10 Years Of Dub Revolution ft. Alpha & Omega

16+

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cactus Club

Magdalenastraat 27

8200 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
10 Years Of Dub Revolution!

Over dit evenement

In het licht van de ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus, wordt Dub Revolution van zaterdag 25 april uitgesteld naar zaterdag 31 oktober 2020. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Vragen over je ticket? Neem contact op via tickets@cactusmusic.be.

-------------------------

Full Line-up:

Alpha & Omega (live - uk)

Ft. Christine Omega , Joseph Lalibela , Jane Warriah and Ras Tinny.

Jerry Lionz (live mix - uk)

Dandelion Soundsystem (d)

Forward Fever (b)

ALPHA & OMEGA

Het duo Alpha & Omega mogen we gerust een van dé pioniers van de Britse dubscene noemen. Christine Woodbridge en John Sprosen lieten zich inspireren door onder andere Jah Shaka en King Tubby toen ze midden jaren ‘80 de handen in elkaar sloegen. Sindsdien creëerden ze een geheel eigen sound waarin ze digitale en analoge elementen combineren. Met hun achtergrond in verschillende reggaebands, voegen ze bovendien een unieke oldschool reggae vibe toe aan hun muziek. Na de release van hun debuut in 1988 werden ze opgepikt door Greensleeves Records. In de jaren die volgenden werkte Alpha & Omega samen met grote namen uit de dubwereld, zoals Lee ‘Scratch’ Perry en Gregory Isaacs.

Het is ondertussen zes jaar geleden sinds de laatste passage van Alpha & Omega in Brugge. Een ideale gelegenheid dus om hen nog eens uit te nodigen op de 10e verjaardag van Dub Revolution! Alpha & Omega nodigen daarbij ook Joseph Lalibela, Jane Warriah & Ras Tinny uit!

JERRY LIONZ

Jerry Lionz begon in de jaren ’70 als bassist, om zich daarna toe te leggen op gitaar. Vandaag zit Jerry Lionz vooral achter de knoppen als producer en technicus. Vanuit z’n eigen studio werkte hij in het verleden aan riddims en dubs voor onder andere Jah Shaka, Jah Marcus, Sir Zimmz, Word, Sound & Power en vele andere. Daarnaast speelde Lionz samen met legendarische artiesten als Horace Andy, Dennis Emmanuel Brown en Mykal Roze, maakte hij een album met Frankie Paul (Gimme That Feeling) en Vivian Jones (Jamaica Love) en is hij tot op vandaag nog steeds lid van The Twinkle Brothers.

DANDELION SOUNDSYSTEM

Voor het eerst te zien op Belgische bodem: Dandelion Soundsystem. Dandelion behoort, met hun prachtige zelfgebouwde soundsystem en tonnen good vibes, tot het kruim van de Duitse Soundsystemcultuur. Hun samenwerkingen met onder andere Sista Sherin, Treasure Irie en Isayah maken van elke sessie een heel speciale ervaring. Dandelion ontstond rond de eeuwwisseling. Sindsdien organiseerden ze sessies met grote namen als Jah Shaka, Aba Shanti I, Channel One, King Shiloh, Alpha & Omega en Zion Gate HiFi. Jaarlijks host Dandelion Soundsystem de beroemde Rootsbase op het Fusion Festival in de buurt van Berlijn.

In 2009 richtte Dandelion hun eigen platenlabel New Flower Records op. Hun releases zijn in dancehalls over de hele wereld te horen. Bereid je voor op een unieke soundsystemervaring!

FORWARD FEVER SOUNDSYSTEM

Forward Fever heeft sinds hun ontstaan eind jaren ’90 niet stilgezeten. Ze reisden Europa rond en deelden het podium met een hele resem artiesten uit de reggae- en dubscene. Naast hun dj sets en radiowerk waren ze de laatste jaren ook productief in de studio. Hun eerste single, ‘Rasta We Rasta’ ft. Danny Red, Idren Natural en Jamma Dim, die werd uitgebracht in 2014 door het Youth & Truth music label, werd een anthem in de soundsystemwereld. Sindsdien bracht Forward Fever nog een heleboel andere songs uit samen met artiesten als Kenny Knots, Earl Sixteen, Danman, Teddy Dan, Ras Tinny, Rudy Roots, Ras Cloud en vele andere, op labels als AbabaJahnoy, Indica Dubs, Woodland Records, Vibes Generator, Reservoir Dub en hun eigen Forward Fever Recordings. Sinds jaar en dag zijn ze medeorganisator van Dub Revolution. Uiteraard kunnen ze op de 10e verjaardag niet ontbreken!

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Cactus Club

Magdalenastraat 27

8200 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen