0 € – 88 €

Masterclass Energie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

JVC Orangerie Horst

Horstebaan 14

2900 Schoten

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De Masterclass Energie zoekt jonge mensen met interesse in energie en duurzaamheid.

Over dit evenement

 • Krijg jij energie van ideeën uit te wisselen met andere mensen?
 • Worden jouw batterijen opgeladen op een inspirerend weekend?
 • Wil jij graag nadenken over een (letterlijk) warme samenleving?

JA? Lees dan zeker verder ;)

De rol van energie staat centraal in de overgang naar een duurzame samenleving. De klimaatcrisis brengt tal van uitdagingen mee voor de energiesector. De broeikasgasuitstoot van onze energieconsumptie moet omlaag terwijl de vraag naar energie groot blijft. Maar hoe doen we dat eigenlijk best?

Met de Masterclass Energie buigen we ons samen op een uitdagende en interactieve manier over het vraagstuk hoe we iedereen in België op een duurzame wijze van moderne, betrouwbare en betaalbare energie kunnen voorzien.

Hierbij gaan we de complexiteit van het vraagstuk niet uit de weg en zoeken we nuance bij de verschillende aspecten en facetten van mogelijke oplossingen aan vraag- en aanbodzijde.

De Masterclass Energie van Act4change wordt een ontmoetingsplek voor geëngageerde jongeren (18 t/m 35 jaar) die meer willen weten over de rol van energie in de samenleving, hierover kritisch willen nadenken en geprikkeld willen worden om over te gaan tot actie. Dit doen we door ideeën uit te wisselen met elkaar en experts.

Praktisch

Voor wie? Iedereen tussen 18 en 35 jaar met interesse in energie en duurzaamheid. Voorkennis is niet vereist.

Timing? We starten vrijdag 7 februari om 18u en eindigen zondag 9 februari om 14u. We moedigen iedereen aan om op locatie te overnachten ter bevordering van sfeer en gezelligheid. De overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs.

Locatie? JVC Orangerie Horst (Horstebaan 14, Schoten, 2900).

 • Prachtig en goed uitgerust gebouw gelegen in een groene omgeving.
 • Bereikbaar in 30 minuten vanuit station Antwerpen Centraal met het openbaar vervoer (tramlijn 2 of 3 + 1 km wandelen).
 • Rolstoeltoegankelijk.

Kostprijs? 88 euro is de standaardprijs voor de masterclass, twee overnachtingen en heerlijk vegan eten inbegrepen! Omdat we onze Masterclass toegankelijk willen maken voor iedereen met interesse in energie en duurzaamheid, voorzien we volgende alternatieve deelnameprijzen:

 • Studenten en werkzoekenden: 52,8 euro (= 40% korting)
 • Sociaal tarief: Gratis. Deze optie is voorbehouden voor zij die graag willen deelnemen, maar hier op dit moment geen middelen voor hebben.
 • Actieve Act4Change vrijwilligers mogen deelnemen aan de helft van de prijs.

Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk één week voor het event (31 januari 2020). Neem hiervoor tijdig contact met ons op.

Taal? Deze Masterclass wordt volledig in het Nederlands gegeven.

Facebook? Uiteraard is er een facebook evenement. Maak gerust mee wat reclame door je zelf op aanwezig te zetten en een aantal vrienden uit te nodigen.

Programma en team? Dat vind je hier!

Briefing? Ten laatste één week voor de Masterclass krijg je van ons een mail met alle praktische details.

Contactpersoon? Raf Callaerts. Stuur een mailtje naar raf@act4change.be. Telefonisch bereikbaar buiten de kantooruren op 0474 897 437.

Privacy? Lees hier de privacyverklaring van Act4Change.

Deze Masterclass is een organisatie van :

 • Act4change - Een vrijwilligersorganisatie die jongeren (18 - 35j) wil inspireren en versterken om mee te werken aan de transitie naar een ecologisch, sociaal en economisch duurzame maatschappij. (Facebook & Instagram)

Deze Masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Bolt - Het allereerste energieplatform in België dat het mogelijk én super-easy maakt om rechtstreeks energie te kopen bij lokale, groene opwekkers.
 • Flux50 - Een ledenorganisatie die sectoroverschrijdende samenwerking tussen energie-, IT- en bouwbedrijven mogelijk maakt om het concurrentievermogen van de Vlaamse slimme energie-industrie te verbeteren in de overgang naar koolstofarme samenleving.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

JVC Orangerie Horst

Horstebaan 14

2900 Schoten

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen