Gratis

50 Humans, expo en verhalenavond met Abdulazez Dukhan

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
50 Humans vertelt het verhaal van 50 mensen op de vlucht aan de hand van 50 portretten.

Over dit evenement

Abdulazez Dukhan was amper 12 jaar toen de burgeroorlog in Syrië uitbrak. Drie jaar later ging hij samen met zijn gezin op de vlucht voor het bommengeweld. Onderweg naar een veilige thuis, kruiste zijn pad dat van talloze andere mensen die dezelfde zoektocht aflegden. Het was in een vluchtelingenkamp in Griekenland dat hij de kracht van fotografie en verhalen vertellen ontdekte. 50 Humans vertelt het verhaal van 50 mensen op de vlucht aan de hand van 50 portretten. Voorbij het ‘wij’ en het ‘zij’ gaan we met hem in gesprek over vluchten, jezelf zoeken en opofferingen maken.

De expo van Abdulazez gaat heel België rond maar hij droomt ervan om dit uit te breiden naar heel Europa. Vluchtelingen zijn eerst en vooral mensen, vandaar de keuze voor de titel ‘50 Humans’. Hun vluchtverhaal is een deel van hun leven maar bepaalt niet alles. Deze mensen hebben ambities en capaciteiten waar veel te weinig nadruk op wordt gelegd. Hier wil Abdulazez verandering in brengen.

Abdulazez stelt zijn expo voor en laat je kennismaken met 50 mensen met een vluchtverleden maar een beloftevolle toekomst. Daarna gaan we samen met hem en enkele geportretteerden in gesprek over vluchten, jezelf zoeken en opofferingen maken.

18u-19u bezoek de expo met Abdulazez zelf, verzamelen aan het onthaal 19u-20u ontmoeting en verhalen delen in het Verzonken Kasteel

Ontdek ook de themastand in ARhus De Munt (3e verdieping) met collectiematerialen over vluchten en een thuis maken.

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van 50 Humans, expo en verhalenavond met Abdulazez Dukhan

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen