500 €

2-daagse Systemische Masterclass 'Relaties' mét Bibi Schreuder

Venster Acties en details

500 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Met Systemische Bril anders werken én kijken naar Relaties

Over dit evenement

Na de zeer gewaardeerde avond workshop in februari én de Intensive Systemisch Coachen in augustus j.l. komt op veler verzoek Bibi Schreuder, de Nederlandse grande dame uit de wereld van het systemisch werk met én zonder opstellingen, in 2022 opnieuw naar Vlaanderen. 

Zij leidt en faciliteert op 7 en 8 april 2022 de 2-daagse Systemische Masterclass:

RELATIES

Met Systemische Bril anders werken met én kijken naar relaties

op de magische locatie van de Heerlijckyt van Elsmeren te Geetbets. 

Het werkwoord relateren is betekenisvol: in verband brengen, in verband leggen, verbinden, verhalen, vermelden, vertellen en zich verhouden tot.

Al die betekenissen komen we tegen wanneer we een relatie hebben. Een goede relatie of een slechte relatie. Een relatie met iemand, met meer mensen, maar ook met bepaalde onderwerpen. Een groot deel van ons leven zijn we bezig met relaties aangaan, te onderhouden, te verbreken of er naar verlangen. 

Relatie is systemisch gezien ook zo interessant, omdat het basis systeem waar we uit voortkomen, de familie, veel bepaalt over hoe we met het onderwerp relateren omgaan. En, van je familie kan je van alles vinden, maar je hebt een eeuwige relatie met je familie. Je kan niet niet-familie zijn van je familie! Dit in tegenstelling tot werk relaties, waar je uit kunt stappen. Maar hoe sluit je die zakelijke relatie dan weer af zodat je beiden weer helemaal los van elkaar bent?

Bibi Schreuder verzorgt deze masterclass op een manier dat professionals zullen ervaren dat ze allerhande vragen van hun cliënten anders aan zullen vliegen wanneer ze eenmaal met de systemische bril zich in het thema relaties verdiept hebben. Immers veel van onze coachées komen met een directe vraag of  komt het thema relaties via de vraag achter de vraag diepgaand ter sprake. 

Maar ook persoonlijke vragen over de relatie(s) die je hebt met je kind, je ouders, je (ex)partner, een collega, leidinggevende of cliënt zullen we systemisch onderzoeken.

Bibi zal uitleg geven over hoe systemen werken en hoe onbewuste patronen ons leven sturen op een manier die ons soms -op den duur- belemmert. Mede naar aanleiding van vragen van de deelnemers deelt Bibi graag alle kennis en ervaring die ze heeft over de systemische aspecten.

Met oefeningen, kleine systemische interventies en opstellingen over ingebrachte vragen verzamelen we met elkaar inzichten over wat relaties nodig hebben om te kunnen bloeien. Maar bijvoorbeeld ook hoe je, wanneer een relatie over is, uit elkaar kan gaan op een manier dat ieder weer vrij is.

Bibi Schreuder is co-auteur van het boek ‘Systemisch Coachen’ dat als een handboek beschouwd kan worden voor het systemisch denken. In december 2020 kwam haar boek ‘Ik ben kind, dus ik kan voelen waar mijn ouders zijn’ uit. Dit boek vanuit twintig jaar ervaring met systemisch kijken, neemt de lezer mee in het systemisch kijken naar het dagelijks leven. Het gaat vooral over de relaties tussen volwassenen en kinderen, maar het geeft zo veel inzicht voor iedere volwassene omdat iedereen kind geweest is.

Bij deelname aan deze masterclass ontvang je jouw persoonlijk (hardcopy) exemplaar van haar boek 'Ik ben kind, dus ik kan voelen waar mijn ouders zijn'

PRAKTISCHE ZAKEN

Waar?

Heerlijckyt van Elsmeren

De Tuinzaal

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

België

https://www.heerlijckyt.org

Wanneer?

Donderdag 7 april en vrijdag 8 april 2022

(4 dagdelen)

Investering?

595 Euro,  incl. alle dranken, een Heerlijcke lunch, een 4-uurtje en het boek  'Ik ben kind, dus ik kan voelen waar mijn ouders zijn'

T/m 15 februari a.s. is er een vroegboek korting van 95 Euro en betaal je slechts 500 Euro, alles inclusief.

Wil je blijven overnachten?

Neem contact op met Annelies van de Heerlijckyt van Elsmeren. We hebben tot 28 februari a.s. enkele kamers gereserveerd.  Prijs :94 Euro (excl. BTW) 1 pk per nacht inclusief ontbijt. 

Covid maatregelen

We houden ons aan de Covid maatregelen die op 7 en 8 april a.s. gelden. We verwachten dat deze training door zal gaan.

Lukt dit toch niet, zullen we het verzetten. Kun je op deze datum niet deelnemen, dan krijg je jouw inschrijfgeld terug. 

TRAINER:

Bibi Schreuder is één van de eersten die het systemische werk met opstellingen naar Nederland bracht. Zij bleek vanaf het prille begin een echte pioneer!

In 2006 nam ze -opnieuw als eerste- het voortouw met systemische pedagogiek d.w.z. het systemisch werken zonder opstellingen. Tien jaar ervaring later schreef zij over dit onderwerp met Jan Jacob Stam het boek: 'Systemisch coachen: Systemisch werk zonder opstellingen' .  

Als mede-eigenaar en bezielster van het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) geeft Bibi workshops en trainingen in systemisch denken en handelen, met en zonder opstellingen, en systemische coaching over persoonlijke vragen, ouderschap, leer- en gedrag-moeilijkheden, gezondheid en ziekte.

Bibi werkt van mens tot mens, luistert en intervenieert met warmte en scherpte, tussendoor een grapje, waardoor je als coachee of trainee kritisch naar jezelf durft te kijken.

Als moeder, als docent in het middelbaar beroepsonderwijs en door twintig jaar met systemisch werk met en zonder opstellingen te werken heeft Bibi jarenlang ervaring en inzichten opgedaan over het gedrag van en met kinderen. In december 2020 lanceerde ze haar boek  'Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn: hoe je het jou en de kinderen waar je voor zorgt goed laat gaan'. Een hardcopy exemplaar van dit boek ontvang je bij deelname aan de masterclass. 

In februari 2021 gaf Bibi een avond workshop in het Coach Café Leuven rondom het thema van dit boek. Het werd een inspirerend event waar bijna 100 deelnemers tot in de laatste uurtjes wilde doorpraten én uitwisselen met Bibi.

Het enthousiasme zorgde ervoor dat we de stap namen om eind augustus de  Intensive Systemisch Coachen te organiseren. Haar uitgebreide kennis en de wens om deze te delen, het vermogen van het leggen van de vinger op het juiste moment op de juiste plaats en haar aanstekelijke plezier in het systemisch werk zorgde voor de vraag of ze terug wilde komen in 2022 en voor ons om het initiatief te nemen om deze Masterclass te organiseren.  

Meer info? https://hellingerinstituut.nl

Mensen zijn altijd in ontwikkeling in relatie met elkaar én zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties.

Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen.

Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging.

Het leidende BHIN (Bert Hellinger Instituut Nederland) geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.


		Afbeelding van 2-daagse Systemische Masterclass 'Relaties' mét Bibi Schreuder
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator Coach Café Leuven - Anne-Marie Walgering - de Walle & Peter Plusquin

Organisator van 2-daagse Systemische Masterclass 'Relaties' mét Bibi Schreuder

Coach Café Leuven is an open platform for everyone (coaches, trainers, personal development 'addicts', HRM, managers..) interested in personal growth, coaching, team & organizational and/or spiritual development. We offer a broad spectrum of workshops and talks to inspire you. 

The ideal meeting place to get to know like-minded people.

The Coach Café Leuven is an initiative of Anne-Marie Walgering - de Walle and Peter Plusquin. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen