500 €

Venster Acties en details

500 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
'Systemisch Coachen: Systemisch werk zonder opstellingen'

Over dit evenement

Op 30 en 31 augustus a.s. organiseren we met Bibi Schreuder,  de Nederlandse Grande dame uit de wereld van het systemisch werk met én zonder opstellingen,  de 2-daagse intensive: 

Systemisch Coachen: systemisch werk zonder opstellingen  

op de magische locatie van De Heerlijckyt van Elsmeren te Geetbets. 

Systemisch coachen is het toepassen in coaching van de fenomenologische blik en houding van de drie gewetens en de principes die in systemen werkzaam zijn, zoals deze door Bert Hellinger zijn beschreven.

De systemische coach werkt met de kennis dat wat de coachee als probleem ervaart, een oplossing is voor het systeem is. Door een ingang te vinden naar onbewuste patronen, krijgt de coachee inzichten over waar haar of zijn probleem nu zo hard voor aan het werk is. Als patronen bewust zijn, heeft de coachee keuzemogelijkheden die daarvoor onbereikbaar waren.  

Als je opstellingen kent, familieopstellingen of organisatieopstellingen, dan is het systemisch coachen het equivalent van een opstelling zonder gebruik te maken van representanten of voorwerpen, maar met dezelfde diepgaande effecten van bewustwording. 

Je kunt je bekwamen in het Systemisch Coachen zonder én met de kennis van opstellingen. Het brengt je in coaching een stap vooruit. 

Systemisch coachen: de kunst van het waarnemen

Waarnemen met al onze zintuigen en ons hele lichaam. Informatie halen uit het waarnemen, zonder daar interpretatie aan te geven, en zelfs zonder te weten of je iets kan met die informatie.

Waarnemen zonder te hoeven weten én zonder te hoeven (be)oordelen.

In deze twee intensieve dagen gaan we heel veel waarnemen. Zowel om te leren om al onze zintuigen te gebruiken, als ook om waar te nemen hoe je in subtiele bewegingen bij de coachee, het innerlijk proces van de coachee kan volgen.

Systemisch coachen: de kunst van begrijpen hoe systemen werken

We zullen uitgebreid ingaan op de werking van de drie mechanismen en de vier principes die werkzaam zijn in systemen: het persoonlijk (of eenheids- ) geweten, het systeem geweten en de evolutionaire kracht en de principes: binding, uitwisseling, ordening en bestemming. 

Ingebrachte cases dienen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe gedrag beïnvloed  wordt door die verschillende krachten in systemen. Bibi zal met cases van deelnemers werken en we oefenen deelvaardigheden met en op elkaar.

Systemisch coachen: de kunst van onbewuste patronen bewust te maken

Zolang we in een onbewust patroon verwikkeld zijn, hebben we geen weet van dat patroon. De systemische coach test met welke patronen de vraag van de coachee te maken kan hebben.

Het ontstaan van patronen en enkele veel voorkomende patronen zullen we behandelen.

Systemisch coachen: de kunst van liefdevol meedogenloos zijn

De innerlijke houding van de systemische coach is het belangrijkste instrument. Liefdevolle medogenloosheid verwoordt die houding het mooist. Om het ambacht van systemisch coachen te leren hebben we vaak heel wat af te leren. Soms moeten we afleren om beleefd te zijn, en gewoon de coachee interrumperen wanneer er uit je waarneming een impuls komt die getest wil worden.

Meestal bestaat het proces uit het aankijken van het pijnlijke. Wanneer we daar liefdevol bij kunnen blijven, het aanzien van het pijnlijke lijden kunnen verduren, dan komt de coachee in een andere toestand, waar de oorspronkelijke vraag niet meer de hoofdrol speelt.

Systemisch coachen: de kunst van het niet willen helpen, de kunst van niet naar de oplossing zoeken

Vaak moeten we afleren om te willen helpen en afleren om naar oplossingen te zoeken. Wanneer we een oplossing gaan zoeken voor het probleem van de coachee blijven we vaak op het niveau van symptoom bestrijding.

Bij systemisch coachen werken we via een omweg: we gaan samen met de cliënt op zoek naar de onderliggende patronen die maken dat de coachee niet zelf haar/zijn vraag kan beantwoorden.

Systemisch coachen: de kunst van het niet weten toelaten

Om het niet-weten en oordeelloosheid toe te laten is moed nodig. En juist deze houding van oordeelloosheid en niet-weten brengt onvermoede ingevingen die meestal ‘raak’ zijn.

Testen, durven toelaten van langsscherende gedachten, ‘onbeleefd interrumperen’ zijn belangrijke ingrediënten van het systemisch coachen.

Een belangrijk gereedschap voor de systemische coach is 'de prullenbak': wanneer je test of hypothese niet resoneert, gooi je die in de prullenbak en start je op een ander spoor...

De intensive Systemisch Coachen: leren door ervaren

We zullen met zogenaamde mini opstellingen ervarend leren wat het effect is van onze innerlijke houding op de coachee en het coachproces.

Door de twee dagen heen zal jij als deelnemer door de verschillende stappen van het systemisch coach-proces geleid worden, door Bibi en vooral ook door dit steeds in kleine groepjes op elkaar te oefenen.

Voorbereiding

Het is erg behulpzaam als je het boek ‘Systemisch Coachen: systemisch werk zonder opstellingen’ geschreven door Bibi Schreuder en Jan Jacob Stam (uitgeverij Het Noorderlicht) te voren gelezen hebt en ook meeneemt naar de twee dagen.

Bij inschrijving van deze intensive ontvang je jouw persoonlijke e-book exemplaar!

PRAKTISCHE ZAKEN

Waar?

Heerlijckyt van Elsmeren

Zaal: Houtschuur

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

België

https://www.heerlijckyt.org

Wanneer?

Maandag 30 augustus en 

dinsdag 31 augustus 2021

(4 dagdelen)

Investering?

Reguliere prijs: 575 Euro,  incl. alle dranken, een Heerlijcke lunch, een 4-uurtje en het e-book van Bibi Schreuder en Jan Jacob Stam 'Systemisch Coachen: Systemisch werk zonder opstellingen'. 

Let op: t/m 15 juni  a.s. is er een vroegboek korting van 75 Euro en betaal je voor de 2-daagse intensive slechts 500 Euro.

Wil je blijven overnachten?

Neem contact op met An van De Heerlijckyt. We hebben tot 19 juli a.s. enkele kamers gereserveerd.  Prijs :94 Euro (excl. BTW) 1  pk per nacht. 

Covid-19 maatregelen

We houden ons aan alle Covid-19 maatregelen die eind augustus zullen gelden. De verwachting  is dat er tegen die tijd versoepelingen zullen zijn en dat dit event door zal kunnen gaan.

Lukt dit toch niet, zullen we het verzetten. Kun je op deze datum niet deelnemen, dan krijg je jouw inschrijfgeld terug. 

TRAINER:

Bibi Schreuder is één van de eersten die het systemische werk met opstellingen naar Nederland bracht. Zij  blijkt een echte pioneer!

In 2006 nam ze opnieuw als eerste het voortouw met systemische pedagogiek d.w.z. het systemisch werken zonder opstellingen.

Tien jaar ervaring later schreef zij over dit onderwerp met Jan Jacob Stam het boek: 'Systemisch Coachen: Systemisch werk zonder opstellingen'.  Het e-book ontvang je als je inschrijft voor de intensive. 

Als mede-bezielster van het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) geeft Bibi workshops in systemisch denken en handelen, met en zonder opstellingen, en systemische coaching over persoonlijke vragen, ouderschap, leer- en gedrag-moeilijkheden, gezondheid en ziekte.

Bibi werkt van mens tot mens, luistert en intervenieert met warmte en scherpte, tussendoor een grapje, waardoor je als coachee of trainee kritisch naar jezelf durft te kijken.

Als moeder, als docent in het middelbaar beroepsonderwijs en door twintig jaar met systemisch werk met en zonder opstellingen te werken heeft Bibi jarenlang ervaring en inzichten opgedaan over het gedrag van en met kinderen. Op haar verjaardag in december 2020 lanceerde ze haar boek  'Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn: hoe je het jou en de kinderen waar je voor zorgt goed laat gaan'.

In februari 2021 gaf Bibi een avond workshop in het Coach Café Leuven rondom het thema van dit boek. Het werd een zeer inspirerend event waar bijna 100 deelnemers tot in de laatste uurtjes wilde doorpraten én uitwisselen met Bibi.

Dit enthousiasme zorgde er mede voor dat we de stap namen om deze waardevolle intensive met Bibi deze zomer te organiseren! 

Meer info? https://hellingerinstituut.nl


		Afbeelding van 2-daagse Intensive 'Systemisch  Coachen'
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen